Labinska policija počela istragu u slučaju Demetlikinog govora mržnje

0
Gradonačelnik Tulio Demetlika s labinskim policajcima u novogodišnjoj noći
Gradonačelnik Tulio Demetlika s labinskim policajcima u novogodišnjoj noći

Labinska policija je po nalogu Općinskog državnog odvjetništva počela sa saslušanjem svjedoka u slučaju Demetlikinog navodnog govora mržnje. Da podsjetimo, protiv labinskog gradonačelnika Tulija Demetlike 3. svibnja anonimno je podnijeta kaznena prijava zbog izjave da „hrvatskim rukometom vlada banda hercegovačka“.

Anonimni autor u prijavi navodi da se ona podnosi protiv Tulia Demetlike, gradonačelnika Grada Labina, zbog krivičnog djela iz članka 174. Kaznenog zakona - rasna i druga diskriminacija.

„Tulio Demetlika je 19. travnja 2012. godine u Labinu na tiskovnoj konferenciji sazvanoj povodom kazne labinskom rukometnom klubu Mladi rudar, izrečene od strane Stegovnog suda Rukometnog saveza Hrvatske, govorio govorom mržnje, gdje je rekao da poziva ministra Jovanovića koji isušuje močvaru u nogometu, neka isuši i močvaru u rukometu koju vodi mafija i banda hercegovačka i „dosta nam je Mamića i Gopca i ostalih koji imaju novac i rade što hoće.“ Još je rekao: „mi nemamo balkanski mentalitet i hercegovačku krv, kao što imaju neki iz vodstva Hrvatskog rukometnog saveza“, stoji u prijavi.

Podnositelj je u prijavi naveo svjedoke Demetlikine izjave: Patrik Franković – predsjednik RU Mladi rudar Labin, Robi Fonović – novinar Glasa Istre, Dean Čakić – novinar Istarski.hr, Silvana Fable – novinarka Radio Labina i Jasmina Gruičić, koja je kao gradska vijećnica SDP-a tražila na sjednici da Vijeće Grada Labina osudi ovaj javni nastup Tulia Demetlike.

Da je labinska policija počela razgovarati sa svjedocima potvrdio nam je naš sportski urednik Dean Ćakić, koji je u prijavi također naveden kao svjedok. On je policiji potvrdio da se Demetlika na presici Rukometne udruge Mladi rudar izrazio upravo tim riječima. (Nenad Čakić)    

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa