U nedjelju od 10 do 15 Akcija za Rojc!

0
Irena Burba, Ina Kihli, Vjeran Juhas Piro, Kristina Nefat, Milisav Katrašnik i Ivan Terlević
Irena Burba, Ina Kihli, Vjeran Juhas Piro, Kristina Nefat, Milisav Katrašnik i Ivan Terlević

Kako bi se uvjerili da je Rojc grad civilnog sektora, generator ideja, tvornica kulture i zabave, pozivaju se Puljani svih generacija da u nedjelju, 20. svibnja da prisustvuju Akciji Rojc!

Riječ je o, kako su 15. svibnja u dvorištu Rojca najavili organizatori, energičnoj i zabavnoj „okupaciji“ javnog prostora. Zajedničku manifestaciju udruga iz Društvenog centra Rojc najavili su Ina Kihli, Irena Burba, Vjeran Juhas Piro, Kristina Nefat, Milisav Katrašnik i Ivan Terlević.

„Treća po redu Akcija Rojc! donijet će i ove godine bogat glazbeno – kulturni program, a na taj će način svoj rad ujedno predstaviti brojne udruge iz Rojca“, najavila je Burba i dodala da će tako nedjeljno poslije podne ispuniti performansi, instalacije, akustične svirke, plesnjak za penziće, dj-i, radionice za djecu, break danceri, plesači, street basketball, maneštra i mnogi drugi sadržaji.

„Već tradicionalno održat će se i Proljetni buvljak savršeno mjesto i prilika da se zamijeni, pokloni ili proda ono što ne koristite ili da se nabavi nešto što nedostaje vašoj savršenoj modnoj kombinaciji“, dodale je Kristina Nefat.

Akcija Rojc!
Akcija Rojc!

U Dnevnom boravku gostovati će udruga ZOOM s projekcijom njihovog novog filma ZAvolontiraj. U programu sudjeluje niz udruga tako da će se pronaći ponešto za sve genaracije. Predstavit će se, naime, članovi puhačkog orkestra grada Pule, Monte Paradiso, AB Original, Armazonex, TOFA, Rondo Histriae, Zelena Istra, Seasplash, Čarobnjakov šešir, ŠD Pčelica, Marsroom, Sonitus, Metamedij, HipHop, Sense&Dance, Kung Fu klub Tao, Izviđači Uljanik i Istra, Udruga Roma, Udruga Capoeira, Mažoretkinje, GoGo wrighters, Inat, Suncokret, UPUK, Tango Argentino..

Posebni gosti, prijatelji Rojca bit će Oleg Kyrejevtime, jazz kvartet Puhačkog orkestra Grada Pule te Nola koji će u 12 i 13 sati održat koncerte.

 „Akciju Rojc organiziraju udruge okupljene u Savez udruga Rojca, manifestacija se provodi na volonterskoj osnovi te se ovim putem zahvaljujemo svim ljudima dobre volje, svim izvođačima, Gradu Puli na tehničkoj podršci, Vjeranu Juhasu na dizajnu plakata, brojnim prijateljima na printanju plakata, Fabrici i tiskari MPS na jumbo plakatu te svim prijateljima Rojca koji nas svake godine podržavaju“, rekla je Burba na kraju i zaključila. „Dođite, povedite prijatelje, uzmite role, bicikle, romobile, dekice za piknik i pridružite nam se“. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa