Ovog vikenda adrenalinski spektakl – Downhill Buzet

0

Vanja Črnac, Dragan Kranjčić i Dejan Hren najavili su 14. svibnja u pulskom Domu hrvatskih branitelja adrenalinski spektakl „DH Buzet“, utrku u biciklističkom spustu koja će se od 18. do 20. svibnja održati u Buzetu.

Kranjčić, predsjednik biciklističkog kluba Buzet i direktor utrke rekao je da je riječ o jednoj od najmasovnijih i najatraktivnijih utrka na „dva kotača“ koja se i ove godine održava na buzetskoj stazi Škrbina. „Utrka se boduje za Kup Hrvatske, Pokal Slovenije i međunarodnu UCI C2 kategoriju. Pretprijavljeno je 185 vozača iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Engleske, Bosne i Hercegovine. Međutim, ovo nije konačna brojka jer prijave završavaju u četvrtak, 17. Svibnja“, rekao je Kranjčić i najavio dolazak najzvučnijih imena domaćeg i slovenskog downhilla.

Naime, pretprijavu su poslali prvak i prvakinja Kupa Hrvatske 2011., Marko Šišović i Dubravka Družeta, kao i osam od deset trenutačno najboljih u Pokalu Slovenije. Buzetskim se natjecanjem otvara ovogodišnja sezona downhilla u Hrvatskoj. Za glavnog suca utrke postavljena je Csilla Tam, mađarska sutkinja s višegodišnjim iskustvom na međunarodnim utrkama u regiji.

Vanja Črnac, jedan od 203 prijavljena spustiti niz Škrbinu rekao je kako je riječ o stazi duljine 1,7 km, smještena je u neposrednoj blizini grada Buzeta, ukupne visinske razlike 283 m. „Novina na stazi su dodatna dva skoka, pa ih sada ima ukupno pet. Najzanimljiviji punktovi za gledatelje su ulaz prije kapelice, ulaz u kanal ispod kapelice i ulaz u kanal prije najvećeg skoka. Ovdje vozači dolaze velikom brzinom, 50-60 km/h, pa su padovi i prijelomi česta pojava. Kako je riječ o tehnički zahtjevnim dionicama do izražaja dolazi sposobnost vozača“, istaknuo je Črnac i pozvao sve da dođu u Buzet i dožive utrku na licu mjesta. „Vidjeti takvo što u živo jedinstven je doživljaj koji se ne može opisati riječima“, dodao je.

Dejan Hren, zamjenik direktora utrke predstavio je dodatnu ponudu: „Nedaleko od ciljne zone nalazi se asfaltirano parkiralište s 300 mjesta te livada na kojoj će biti smješten kamp za vozače te šator. Pošto je riječ o vozačima i publici uglavnom mlađe životne dobi, u petak i subotu navečer organizirat će se prigodni koncerti“, rekao je Hren. Uz to, u ciljnoj zoni nalaziti će se media centar za obradu rezultata i njihovo plasiranje na službene stranice utrke (www.downhillbuzet.net) otkud će u realnom vremenu biti dostupni svima, a uz stazu će biti postavljen razglas za praćenje rezultata i obavijesti.

„Otvoren je foto i video natječaj utrke, a za najbolje su osigurane vrijedne nagrade“, najavio je Hren i napomenuo kako je utrka prošle godine iznjedrila sjajne video i foto uratke. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Vanja Črnac, Dragan Kranjčić i Dejan Hren
Vanja Črnac, Dragan Kranjčić i Dejan Hren

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa