Ministri Ranko i Veljko Ostojić u Valbandonu: Hrvatska je sigurna zemlja

0
Ministri Ranko i Veljko Ostojić u društvu Dina Kozlevca, Borisa Miletića i pripadnika MUP-a
Ministri Ranko i Veljko Ostojić u društvu Dina Kozlevca, Borisa Miletića i pripadnika MUP-a

Ministar policije Ranko Ostojić i ministar turizma Veljko Ostojić potpisali su 11. svibnja u Valbandonu Sporazum između Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva turizma o sufinanciranju projekta „Sigurna turistička sezona“.

„Za Republiku Hrvatsku ovakvi su projekti izuzetno važni“, napomenuo je tom prilikom ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić i zahvalio na pomoći Ministarstvu turizma. „U zemlji u kojoj je samo prošle godine bilo 11 milijuna turista, a bez ijednog većeg incidenta, to je ono što želimo nastaviti dalje“, izjavio je i zahvalio kolegama iz stranih zemalja. Naime, njih 11 iz zemalja EU sudjeluje u ovom projektu, a sve kako bi sigurnost turista koji dolaze u Hrvatsku bila veća. „Izuzetno nam je važno da tu budu i strani policajci u odorama njihovih zemalja“, dodao je.

Ministri Veljko Ostojić i Ranko Ostojić potpisali su Sporazum
Ministri Veljko Ostojić i Ranko Ostojić potpisali su Sporazum

Ministar turizma Veljko Ostojić rekao je kako je projekt gostujućih policajaca „jedan sjajan projekt“ koji pokazuje da se sigurnost može osigurati i na jedan drugačiji, ne klasičan način te da se u svakodnevnoj komunikaciji između policajaca iz drugih zemalja i gostiju može razmijeniti puno informacija. „I to ne samo kada su u pitanju problemi nego i općenito razmjena informacija između gostujućih policajaca i turista koji u tom trenutku borave upravo u Hrvatskoj“, rekao je Ostojić.

Ministar Ostojić zahvalio je MUP-u na suradnji i činjenici da je Hrvatska doista percipirana kao sigurna zemlja. „Pitanje sigurnosti uvršteno je među pet ključnih elemenata koje gosti primjećuju prilikom dolaska u Hrvatsku“, napomenuo je ministar Ostojić.

„Upravo sigurnost sve više postaje i motiv dolaska, stoga se nadam da će i ova godina proći bez većih incidenata te će se Hrvatska i dalje percipirati kao sigurna i atraktivna turistička destinacija“, zaključio je ministar turizma Veljko Ostojić. (Tekst i foto: Paola Albertini

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa