U ovakvim vožnjama nema razuma (video)

0
Situacija slična onoj koja je dovela do prometne nesreće u Kraju (Foto: screenshot Youtube)
Situacija slična onoj koja je dovela do prometne nesreće u Kraju (Foto: screenshot Youtube)

Motociklistička prometna nesreća koja se dogodila u Kraju razvila je mnoge rasprave o tome kako su motociklisti vozili, kako voze, kako su trebali voziti, tko je kriv, a tko nije i treba li i na koji način raspravljati o svemu. Među inim komentarima na portalu našao se i link na video s YouTubea koji pokazuje vožnju motorom snimljenu 2007. godine istom cestom na kojoj se dogodila ova prometna nesreća.

Motociklist u vožnji potpuno prelazi na suprotnu stranu ceste
Motociklist u vožnji potpuno prelazi na suprotnu stranu ceste
Ne ulazeći u nikakve dublje rasprave o vožnji, dovoljno je spomenuti da se brzina na trenutke penje i na gotovo 190 km/h, a detalji kao što su prelazak na suprotnu stranu ceste i pretjecanje na punoj crti dovoljno govore o tome koliko je ta vožnja bila sigurna. Osim tog videa na Youtubeu je moguće pronaći i velik broj sličnih materijala snimljenih na isti način, a nekoliko njih snimljeno je upravo u vožnjama po Istri. Ovakve tragične nesreće trebale bi se komentirati upravo i samo iz razloga da se spriječi neka sljedeća.

Brzinomjer pokazuje 189 km/h
Brzinomjer pokazuje 189 km/h
Vjerujem da ima vozača motocikala koji poštuju pravila i ograničenja, kao što s druge strane ima vozača koji nesmotrenom vožnjom ugrožavaju motocikliste, no očito je da su ovakve vožnje ipak rezultati ovisnosti o adrenalinu i očito je da se motociklisti svjesno upuštaju u rizike ovakvim divljanjima, no ne znam jesu li svjesni da u opasnost stavljaju i druge sudionike u prometu.
Kako izledaju neke od vožnji pogledajte ovdje, a situaciju sličnu onoj koja je dovela do prometne nesreće pogledajte u ovom videu. (Darko Tumpić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa