Bolje da uzmem lopatu i krenem kopati nego da brodom s rive vozim turiste na izlete

0
Milan Orešnik
Milan Orešnik

Pulska je riva sablasno tiha. Radovi su tek u pripremi, promet je obustavljen, tako da je taj dio grada, inače više nego bučan, neobično tih. Čini se, ipak, da je to tek zatišje pred buru jer kad radovi krenu punom parom, tišinu će zamijeniti buka.

Za sada samo stanari i zaposleni u Flacijusovoj i ulici Riva mogu bit zadovoljni i uživati u miru ne više tako prometne ulice. No, među one kojima mir na rivi koji je zamijenio vrevu ne pogoduje, zasigurno su turistički djelatnici.

Milan Orešnik od oca je naslijedio posao i brod „Kika“ kojim turiste vozi na Brijune i otok Sv. Jerolim. „Sezona bi trebala bit dobra, ali vidjet ćemo što će se dogoditi s obzirom na radove i kako će oni utjecati na moj posao“, kaže Orešnik. Žao mu je da su radovi počeli baš uoči sezone i smatra da bi bilo puno bolje da su se ipak odgodili bar do rujna.

„Možda bi nam to uštedjelo bar jednu sezonu, ovako sigurno dvije nećemo poslovati kao inače“, dodao je i pojasnio kako će sada stranim gostima koji idu na izlete njegovim brodom trebati bar sat vremena da zaobilaznim putovima dođe s Verudele na obalu.

Prilaz brodicama zbog radova će bit sve teži
Prilaz brodicama zbog radova će bit sve teži

„Uz to, sigurno će im bit teže snaći se po gradu i naći parking blizu rive, s obzirom da su gužve već sada velike, a  radovi praktički nisu ni počeli“, kazao je Orešnik. Problem je i taj što rezervacije radi i na samoj obali, kojoj turisti sad, smatra, neće toliko često prilaziti, zbog radova koji njegovu brodicu okružuju.

Priznaje, ipak, da će po završetku radova na obalnom kolektoru pulski zaljev bit čišći i time privlačniji turistima.

„Još je rano za prognoze, prava sezona nije počela i mi tek spremamo brod za ovogodišnje izlete. No kako sada stvari stoje, čini se da bi mi bilo bolje uzet lopatu i otvorit građevinsku firmu s obzirom da se, osim na rivi radi i na Verudi, Stoji, u Zagrebačkoj ulici, pa taj posao sigurno neće patiti. Radova će u ovom gradu uvijek biti“, zaključio je ogorčeni Orešnik. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa