Tito povezuje Istru i Zagorje: Kumrovec i Brijuni zajednički turistički brend

0
Ivan Jakovčić i Siniša Hajdaš Dončić ispred spomenika Josipu Brozu Titu u Kumrovcu
Ivan Jakovčić i Siniša Hajdaš Dončić ispred spomenika Josipu Brozu Titu u Kumrovcu

Istarski župan Ivan Jakovčić boravio je 12. travnja u posjetu Krapinsko-zagorskoj županiji gdje ga je ugostio župan i budući ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić. Dva župana, u pratnji Ratomira Ivičića, direktora Brijuni rivijere te općinskog načelnika Dragutina Ulama, posjetili su Kumrovec, rodno mjesto Josipa Broza Tita.

Kako su naglasili župani Jakovčić i Hajdaš Dončić, cilj je zajednička turistička promocija Zagorja i Istre, osobito Brijuna i Kumrovca te Tita kao atraktivnog turističkog brenda. Ivan Jakovčić je naglasio kako je Tito kao svjetski državnik obilježio prošlo stoljeće.

- Da nije bilo Tita, Istra danas ne bi bila dio Hrvatske. Istrani to danas znaju cijeniti i mnogi od njih danas u velikom broju dolaze i u Kumrovec, ali i u zagorske toplice - izjavio je Jakovčić i dodao kako je prvi put u Kumrovcu.

Siniša Hajdaš Dončić složio se kako je Tito snažna poveznica Istre i Zagorja, a posebno Kumrovca i Brijuna.

- Tito je kao pobjednik u ratu i svjetska ikona 20. stoljeća i snažan marketinški brend i to danas treba turistički iskoristiti. S Istrom, odnosno s Brijunima, planiramo i zajedničke projekte, a jedan od takvih je i projekt gradnje golf-igrališta pod nazivom „The president“ ili „Predsjednik“ – rekao je Hajdaš Dončić.

Dvojica župana razgovarali su i o mogućnostima aktiviranja i obnove bivše zgrade Spomen-doma boraca i omladine, te Partijske škole u Kumrovcu, koje se mogu privesti gospodarskoj, odnosno turističkoj funkciji, priopćeno je iz Kabineta župana.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa