Važno je odvojeno prikupljati otpad: Izdvoji s(v)e. Fai la differenza.

0
Kampanjom se želi popularizirati odvojeno prikupljanje otpada
Kampanjom se želi popularizirati odvojeno prikupljanje otpada

Iza naziva Izdvoji s(v)e. Fai la differenza. krije se kampanja osvješćivanja i edukacije građana o važnosti odvojenog prikupljanja otpada Komunalnog poduzeća 6. Maj d.o.o. koja će biti provedena u suradnji s Udrugom Zelena Istra i gradovima Umag, Buje i Novigrad te općinama Brtonigla, Grožnjan i Oprtalj. Ovom kampanjom želi se pridonijeti popularizaciji odvojenog prikupljana otpada na tim područjima. Osnova provedbe kampanje svakako je i postavljanje tzv. zelenih otoka u svaki od navedenih gradova i općina, što Komunalno poduzeće 6.Maj d.o.o. namjerava započeti već tijekom mjeseca svibnja 2012. godine, postavljajući prvih 75 na području gradova Umag, Buje i Novigrad.

Osim toga, postavljeno je deset spremnika za baterije u gradu Umagu, što je samo početak prikupljanja takve vrste otpada. Kampanja se zasniva na unaprijed osmišljenom vizualnom identitetu koji je izgledom i popratnom porukom/sloganom najadekvatniji i najkarakterističniji za gore navedena područja. Budući da je stanovništvo ovog područja dvojezično, kampanja će biti provedena na talijanskom i hrvatskom jeziku.

Kampanja je započela održavanjem konferencije za medije, 7. travnja 2012. godine u Umagu, Ulica 1. Svibnja. Tijekom konferencije, na kojoj su sudjelovali gradonačelnik Grada Umaga Vili Bassanese, direktor Komunalnog poduzeća 6. Maj d.o.o. Krešimir Vedo i članovi Udruge Zelena Istra, predstavljene su aktivnosti kampanje, kao i načini buduće realizacije. Građanima je tom prilikom podijeljeno 700 platnenih vrećica, kao i edukativni materijali o kompostiranju, budući da je komunalno poduzeće osiguralo za svoje sugrađane oko 400 kompostera. Komposteri su besplatni i namijenjeni onima koji imaju okućnice te žele svoje bilje dohraniti na prirodan i ekološki prihvatljiv način.

Akcija dijeljenje platnenih vrećica nastavit će se i u ostalim gradovima i općinama koje kampanja obuhvaća. 13. travnja u Novigradu, 19. travnja u Bujama i Brtonigli te 20. travnja 2012. u Grožnjanu i Oprtlju. Sukladno tome, tijekom cijele kampanje bit će podijeljeno ukupno dvije tisuće i pet stotina platnenih vrećica. Osim promotivnog, kampanja Izdvoji s(v)e. Fai la differenza. ima i edukativni karakter s ciljem provođenja tematskih radionica među vrtićkom, osnovnoškolskom i srednjoškolskom djecom te promotivnim kampanjama za građanstvo, što će u suradnji s Komunalnim poduzećem 6. Maja d.o.o provesti članovi Udruge Zelena Istra.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa