Jakovčić odlazi iz politike, osniva tvrtku i vraća se u biznis

0
Ivan Jakovčić (Foto: Novi list)
Ivan Jakovčić (Foto: Novi list)

Istarski župan i predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić otkrio je u razgovoru za subotnji Novi list da uskoro napušta politiku i okreće se - biznisu.

Na pitanje hoće li mu Damir Kajin biti protukandidat na unutarstranačkim izborima Jakovčić je, naime, odgovorio: "Imamo niz sposobnih ljudi. Samo je pitanje hoću li se ponovno kandidirati".

* Ipak nećete?
– Vidjet ću nakon lokalnih izbora. To je što se tiče stranke. Što se tiče Županije, već sam jasno rekao: neću se više kandidirati za župana. Polako izlazim iz politike.

* Dakle, istina je. A kuda idete?
– Mislim da ću se vratiti u poslovni svijet, u biznis. Podsjećanja radi, bio sam jedan od najmlađih zastupnika stranih tvrtki u bivšoj Jugoslaviji, zarađivao odličan novac, i rado bih se vratio u biznis. Teško se mogu motivirati dalje u politici. Trebam nove izazove. U 20 godina politički posao odradio sam pošteno, mada su mi se stalno pokušavale »zalijepiti« afere, pa i korupcijske i svakakve. IDS se pokušavao diskvalificirati. Ali ja ću otići dignuta čela.

* Što to znači, da ćete osnovati svoju tvrtku?
– Vjerojatno.

* Ako vaši poslovni projekti budu vezani uz Istru, jasno da će vas se optuživati da radite na osnovu povlaštenih informacije koje imate kao današnji župan?!
– Neki projekti će biti vezani uz Istru, neki ne, bit će međunarodnog karaktera. Uskoro će se znati više. Sad još ne bih o tome.

* A kao nasljednika, zna se, ne vidite Damira Kajina nego gradonačelnika Pule Borisa Miletića?
– Imamo niz ozbiljnih kandidata, od Kajina, Miletića, Sponze, Demetlike... IDS s tim nema problema, i sve ćemo riješiti bez trzavica - rekao je Jakovčić za Novi list.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa