Gradonačelnik Miletić osudio napad na dječake: Nasilju u Puli nema mjesta!

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Gradonačelnik Pule Boris Miletić najoštrije je osudio slučaj nasilja, koji se 12. ožujka zbio u Gajevoj ulici u Puli kada je, za sada nepoznata skupina počinitelja, napala dvojicu učenika osnovne škole Monte Zaro.

„Fizičko nasilje i maltretiranje nedopustivo je u društvu u kojemu živimo. Pula je grad koji njeguje toleranciju, međusobno razumijevanje i suživot, a ovakvi izdvojeni slučajevi zlostavljanja govore nam da se još više svi zajedno moramo potruditi u cilju stvaranja tolerantnog i modernog društva“, rekao je Miletić te podsjetio da upravo u cilju prevencije nasilja među mladima, Grad Pula promovira niz programa u osnovnim školama, poput: CAP- prevencija nasilja i seksualnog nasilja nad djecom, PATHS – RASTEM te UNICEFOV "Stop nasilju".

Osim, toga pokrenute su i određene aktivnosti u cilju formiranja jedinstvenog obavještajno-kontrolnog centra u kojemu bi uz pomoć sustava video nadzora i cjelodnevnim dežurstvom mogli intervenirati u ovakvim i sličnim situacijama.  

„Kao i uvijek, svojim ću se utjecajem i autoritetom maksimalno angažirati u zaštiti ljudskih prava i sloboda svojih sugrađana, jer držim kako nasilje u ovom gradu nikada neće imati plodno tlo. Od nadležnih institucija, prvenstveno policije i pravosuđa, očekujem da će u kratkom roku pronaći krivce i primjereno ih kazniti“, rekao je Miletić.

Da podsjetimo, dvojicu 12-godišnjaka brutalno je napala i ozlijedila skupina mladića kod bivše vojarne Karlo Rojc. Prema izjavama ozlijeđenih dječaka, objavljenih u Glasa Istre, nasilnici, u dobi od otprilike 14 do 16 godina, presreli su dvojicu dječaka na putu iz škole i od njih zatražili da im predaju novac. Budući da kod sebe nisu imali niti kune, grupa nepoznatih mladića najprije je 12-godišnjake iscipelarila, a potom ih je po nogama zarezala staklom razbijenih pivskih boca. Na koncu su im poručili da će ih ubiti ukoliko ih sljedeći put zateknu bez kune. (R.M.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa