Mladić i maloljetnica bježali policiji na motoru i izazvali dva sudara

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

U Arsenalskoj ulici u Puli, 22. veljače oko 22 sata, 22-godišnji motociklist iz Pule nije stao na znak policajca, već je pobjegao na motoru. Bježeći od policije, mladić je upravljajući motociklom marke Gillera, pulskih tablica, dolaskom do raskrižja Flaciusove i Dobriline  ulice prošao kroz crveno svjetlo na semaforu, potom se nastavio kretati Laginjinom ulicom gdje je pretjecao osobni automobil i time ugrozio vozila iz suprotnog smjera, nakon čega je u Zadarskoj ulici prednjim bočnim dijelom motocikla udario u policijsko vozilo koje se kretalo u istom smjeru.

Mladić se ni tada nije zaustavio, već se nastavio kretati Rižanskom ulicom, potom Santoriovom, gdje je dolaskom do raskrižja s Japodskom ulicom ponovo prošao kroz crveno svjetlo na semaforu. Dolaskom do kružnog toka Ulice prekomorskih brigada 22-godišnjak je izgubio  nadzor nad motociklom i udario u Citroen C2, pulskih tablica kojim je upravljao 20-godišnjak iz Pule. U prometnoj nesreći lakše su ozlijeđeni motociklist i maloljetna putnica na motociklu. 

Kada je napokon uhićen, utvrđeno je da je mladić motociklom upravljao iako nema dozvolu. Suludi motociklist je zbog počinnjena više prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama 23. veljače u 11 sati priveden na Prekršajni sud u Puli koji mu je rješenjem odredio kaznu zatvora u trajanju od 13 dana, izvjestila je istarska policija.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa