Duhovito? Jeste, ali netko je ovime zloupotrijebio dužnost člana biračkog odbora!

0

Među šaljivim mailovima, popularnim forvardušama (iako više volim riječ forvardica) ovih se dana našao i jedan izborni listić s nedavnog referenduma za članstvo Hrvatske u EU. Iako je osoba, koja je ispunila ovaj listić, očiti eurofil, njegov (ili njezin) glas ipak se nije pribrojio onima koji su glasali „za“ jer je listić nevažeći. Naime, osoba koja ga je bacila u kutiju je zaokružila „za“, ali na pogrešnom mjestu.

Ova slika kruži internetom s porukom kako demokracija nije za svakoga, i moram priznati da me nasmijala, a vjerojatno i svakoga tko ju je dobio.

No, u pozadini ovog duhovitog maila krije se jedna opasna pojava, koja u modernom, tehnološkom dobu uzima sve veće razmjere. Naime, članovi biračkih odbora jednostavno si uzimaju za pravo fotografirati nečiji birački listić i slati ga okolo internetom.

Ovo, naravno, nije jedini „šaljivi“ izborni listić koji kruži internetom, a ako se neka državna služba želi pozabaviti ovom negativnom pojavom, dovoljno je pogledati serijski broj listića i otkriti na kojem se biračkom mjestu dogodila ovakva svinjarija. Uostalom, ionako su česte primjedbe da uvijek isti ljudi sjede u biračkim odborima i to najčešće oni koji imaju stalni posao, umjesto da se zarada omogući nekome sa Zavoda za zapošljavanje. (Nenad Čakić)   

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa