Župan Jakovčić u Firenci se sastao s predsjednikom regije Toscana

0
Massimo Toschi i Ivan Jakovčić
Massimo Toschi i Ivan Jakovčić

Župan Istarske županije Ivan Jakovčić i pročelnik Kabineta župana Miodrag Čerina boravili su 4. veljaće u Firenci, gdje su se susreli s predsjednikom talijanske Regije Toscana Enricom Rossijem i savjetnikom predsjednika Massimom Toschijem.

Predsjednik Regije Toscane Rossi predstavio je županu Jakovčiću program izgradnje prometnog koridora koji će spajati istok i zapad Europe, u kojemu bi naše dvije regije imale značajnu ulogu.

Razgovarali su i o nastavku suradnje na projektu SEENET "Lokalne vlasti pokretači razvoja", koji nosi inicijativu decentralizirane suradnje Talijanske republike s državama jugoistočne Europe, a u kojem naše dvije regije sudjeluju još od 2003. godine.

Predsjednici dviju bliskih regija posebno su razgovarali o zdravstvenom standardu te o izgradnji nove bolnice u Puli. Naime, Regija Toscana upravo gradi četiri nove bolnice što će njihovim građanima pružiti kvalitetniju zdravstvenu skrb.

Dogovoreno je kako će izaslanstvo Istarske županije obići gradilišta bolnica u Toscani u narednom razdoblju, a i predsjednik Regije Toscane Enrico Rossi prihvatio je poziv istarskog župana Jakovčića da posjeti Istarsku županiju, priopćeno je iz Ureda župana.    

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa