Ako neki problem ne želiš riješiti, osnuj komisiju! U Pićnu su osnovali dvije

0
Općinsko vijeće Pićna
Općinsko vijeće Pićna

Kada su se u Općini Pićan u ljeto 2009. godine osnivali odbori Općinskog vijeća, netko je predložio da se, pored Odbora za zaštitu okoliša, osnuje i poseban Odbor za praćenje rada tvornice kamene vune Rockwool. No, kako se Odbor za zaštitu okoliša ionako bavio samo Rockwoolom, ispalo je da Općina ima dva različita odbora za isti problem.

Za predsjednika Odbora za zaštitu okoliša tada je izabrana nezavisna vijećnica Kristina Đurović, a za predsjednika Odbora za Rockwool tadašnji IDS-ov vijećnik Verđilio Karlić. U veljači prošle godine Kristina Đurović otišla je na porodiljni i podnijela ostavku na dužnost predsjednice Odbora, a Verđilio Karlić je, nezadovoljan odnosom IDS-a prema Rockwoolu, podnio ostavku na dužnost predsjednika Odbora za praćenje rada tvornice kamene vune.      

Na sjednici Općinskog vijeća, održanoj 18. veljače, čak je donijeta i Odluka o ukidanju Odbora za Rockwool, jer su nakon Karlića ostavke podnijele i vijećnice Akcije mladih Božena Sučić Juričić i Doris Floričić. Tada je odlučeno da će poslove Odbora za praćenje rada tvornice kamene vune preuzeti Odbor za zaštitu okoliša, čiji se novi predsjednik trebao imenovati na idućoj sjednici Općinskog vijeća.

Od tada je prošlo gotovo godinu dana, a predsjednik još uvijek nije imenovan. Općina ima dva odbora za istu problematiku, a niti jedan nema predsjednika, i svaki misli da je onaj drugi trebao rješavati problematiku zbog koje su osnovani. Slavni Winston Churchill jednom je rekao: „Ako neki problem ne želiš riješiti, osnuj komisiju!“. U Općini Pićan su ih, zlu ne trebalo, osnovali dvije. (Eleonora Vlačić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa