Ima li T-com tim za zlostavljanje virusa? Naravno da nema!

0

Na e-mail adrese nekih T-com korisnika, ovih je dana stigla poruka potpisana sa „t-com.hr Služba za korisnike“ u kojoj se korisnika „upozorava“ da mu je pošta zaražena jakim virusom te da je, kako bi ga zaštitili, potrebno poslati im svoje korisničko ime i lozinku.

No, već sam tekst maila je sumnjiv jer izgleda kao da ga je netko uz pomoć Googlevog prevoditelja preveo s nekog stranog jezika na hrvatski. Uostalom, pročitajte sami: „Dragi t-com.hr korisnika, Vaša e-mail račun je potvrdio da su zaražene s jakim internet virus. Da biste zaštitili svoj račun od slanja spam mailova i virusa, te su potvrdili svoj račun dajući svoj izvorni podaci o računu je kao odgovor na ovu poruku. Po primitku tražene informacije, "T-com.hr" tim zlostavljanje će blokirati račun od neželjene pošte i virusa, neuspjeh to učiniti će prekršiti shodor.org e uvjete i conditions. This će uzvratiti vaš račun neaktivan. NAPOMENA: ovo je nedavno virus i svoje jake i usporiti t-com.hr mreže. Hvala na razumijevanju i suradnji. t-com.hr Služba za korisnike.“

No, kako među korisnicima interneta ima i onih koji se hrvatskim jezikom služe još gore od Googlea, pa im ovakav mail ne bi bio sumnjiv, možda je netko na mail adresu customerservice011@ml.lt ipak poslao svoje korisničke podatke.

U T-comu su nam rekli da su već imali upite korisnika zbog pošte primljene s te adrese, te upozorili da T-com od svojih korisnika nikada ne traži podatke o korisničkom računu. Na naše pitanje što je najgore što se može dogoditi onome tko je lažnoj Službi za korisnike ipak poslao svoje podatke, rekli su nam da će sada ta osoba moći čitati mailove onoga tko mu je poslao svoju lozinku. (Nenad Čakić)      

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa