Ruglo na Verudeli: Vlasnik ne želi ukloniti stare pedaline

0
Pedaline „skrivene“ u procjepu stoje već nekoliko godina
Pedaline „skrivene“ u procjepu stoje već nekoliko godina

Dok se na Verudeli i njezinom uređenju radi punom parom, nemoguće je ne primijetiti svojevrsni deponij koji se ondje „skriva“ već nekoliko godina. Naime, u procjepu, nedaleko tvrđave u kojoj se nalazi jako dobro posjećen Aquarium, nalazi se nekoliko starih pedalina. S obzirom da su ondje već neko duže vrijeme, sada su već prekrivene granjem, ali i smećem – najlonskim vrećicama, čepovima boca i drugim otpadom.

Razlog njihovog neuklanjanja je, kako to obično biva, više nego bizaran. Kada sam s Manuelom Kraljević, direktoricom marketinga Arenaturista, razgovarala o uređenju apartmanskog naselja i hotela Histria na Verudeli u Puli, iskoristila sam priliku da je upitam hoće li se netko pobrinuti o tom otpadu i čije su, zapravo te pedaline.
„Te su pedaline, na žalost, u privatnom vlasništvu jednog gospodina i već smo više puta s njim kontaktirali. I direktor Verudele Ivan Teković u više ga je navrata upozorio i molio da ih ukloni“, rekla mi je Kraljević i dodala kako su sigurni da će ih se u idućih par mjeseci od tamo maknuti.

Dodala je kako su s obližnjim Aquriumom i svjetionikom koji se uređuje za najam, u partnerskim odnosima, pa je svima u interesu da se to riješi. „Uredit ćemo i sve prilaze i puteve na Verudeli, dakako, ono što od strane Grada bude odobreno“, napomenula je Kraljević. Nadajmo se samo da gost novouređenog hotelskog kompleksa, koji će se uskoro „okititi“ s četiri zvjezdice, u nadolazećoj turističkoj sezoni neće dočekati i iznenaditi – odbačene i zapuštene pedaline i otpad koji ih okružuje! Bez njih će i Puljanima omiljeno šetalište biti ljepše i sigurnije. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa