Posjetitelji degustirali i kupovali tartufe, ali i druge istarske proizvode
U Buzetu je otvoren tradicionalni Festival istarskih tartufa na kojem posjetitelji mogu pogledati izložbu tartufa i ostalih lokalnih proizvoda, degustirati i kupiti tartufe kao i druge tipične istarske proizvode poput pršuta i sira, maslinovih ulja, vina i rakija, meda, džemova i marmelada, ali i prirodnih sokova, domaćih keksa, domaće tjestenine...
Središnji događaj bio je izbor 'Naj tartufa festivala', a pobjednik je tartuf od Pietro&Pietro by Natura tartufi. Svečanosti otvorenja Festivala uz gradonačelnika Buzeta Damira Kajina prisustvovali su državna tajnica Monika Udovičić i županijski pročelnik za poljoprivredu Ezio Pinzan.
Program je započeo u jutarnjim satima 'Memorijalom Đani Šverko' koji se sastojao od vožnje dionicom ceste brdske automobilističke utrke u Buzetu i revijom oldtimera na parkiralištu Mašimova škuja.
U sklopu izložbe proizvoda od tartufa organizirano je pokazno traženje tartufa 'Lov na tartuf' te paneli 'Vodom u starom koritu rijeke Mirne do održivog tartufarenja' i 'Valorizacija tartufa i oznaka izvornosti', koje je moderirala Ana Pisak. Na prvom panelu sudjelovali su pročelnik Ezio Pinzan i Aljoša Duplić, ravnatelj Zavoda za zaštitu prirode pri Ministarstvu zaštite okoliša. Na drugom panelu sudjelovali su županijska pročelnika za turizam Nada Prodan Mraković, Anton Brenko, voditelj Radne skupine za zaštitu geografskog podrijetla bijelog istatkog tartufa i Marko Puh iz Pietro&Pietro by Natura tartufi.
Organizirana je i radionica izrade domaće tjestenine s Vilmom Jeletić, a u Konobi 'Most' održavao se 'Buzet na pjatu'. Snježana Lovrinić je vodila kreativnu radionicu 'Izrada prirodnih sapuna', a Nada Zugan slikarsku radionicu.
U Cooking showu sudjelovali su poznati chefovi Melkior Bašić i Damir Tomljanović.
U zabavnom djelu programa nastupili su skupina Tequila i Elio Pisak & Kožne jakne.