uoči sjednice gradskog vijeća

Pulski Možemo!: SDP Pula mora se izuzeti iz glasanja o projektu Hotela Valkane zbog očitog sukoba interesa

0
Možemovski na jednoj od posljednjih presica (Snimio Milivoj Mijošek)
Možemovski na jednoj od posljednjih presica (Snimio Milivoj Mijošek)

Na sjednici Gradskog vijeća Grada Pule zakazanoj za 28. listopada 2024. odlučivat će se o financiranju gradnje pristupnih cesta za kontroverzni projekt Hotela Valkane na popularnoj gradskoj šetnici Lungomare.

Možemo! Pula poziva vijećnike SDP-a na izuzimanje iz glasanja o dvije točke dnevnog reda sjednice koje se odnose na Hotel Valkane zbog očitog sukoba interesa. Stevan Muidža, direktor tvrtke Hotel Valkane koja stoji iza projekta, ujedno i član predsjedništva pulskog SDP-a zajedno s Belasom i Radolović. 

 

Kodeks zabranjuje korištenje vijećničke dužnosti za osobni probitak ili probitak povezane osobe. Vijećnici Radolović, Belas i Gordić trebali bi stoga deklarirati sukob interesa i izuzeti se iz glasanja.

Sukob interesa postoji kada interes vijećnika može utjecati na njegovu nepristranost u obavljanju vijećničke dužnosti. Vijećnici su dužni prepoznati okolnosti koje bi ih mogle dovesti u situaciju sukoba interesa, deklarirati ih prema javnosti i drugim dionicima u određenom postupku te se izuzeti od postupanja - odlučivanja, glasanja i sl.

Iako je Grad Pula usvojio etički kodeks u lipnju 2022., nikada nije formirao tijela za nadzor nad provedbom Kodeksa - Odbor za sprečavanje sukoba interesa i Vijeće časti, poručuju iz pulskog Možemo!.

Autor

Istarski.hr

Istarski.hr

redakcija@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa