Velika padela bolonjeza oduševila obitelji i djecu. Spravljeno čak 500 porcija

0
Foto: MedulinFM
Foto: MedulinFM

Jučer su turističke zajednice klastera južne Istre (Pula, Vodnjan, Medulin, Fažana, Marčana i Ližnjan) organizirale besplatno pješačenje za obitelji s djecom i ljubitelje prirode, pod nazivom 'Camino Family'.

Na manifestaciju se odazvalo 300-tinjak pješaka koji su pješačili dijelom Camino staze južne Istre, ukupne dužine 5 kilometara sa startom u Tehnomot Marini Veruda i završetkom u nekadašnjem kamenolomu Cave Romane u Vinkuranu gdje je za sve učesnike organiziran obrok i zabava za djecu. I to bilo kakav obrok. Legendarna Velika padela Budimira Žižovića Žiže stigla je iz Pule u stari kamenolom, a iskusni dečki spravili su majstorski bolonjez.

 

"Možda će netko dometnuti fotku, ali danas sam, uz asistenciju Perca, Orlića i Luke, u bivšem kamenolomu Cave Romane, pripravio bolonjeze za 500 osoba. Vjerujem, najveći bolonjeze na svijetu, na otvorenome. Naručitelj TZ Pula, a povod još jedna varijanta Camino. Hodača je ipak bilo oko 300, pa smo višak bolonjeza, donirali, bi se reklo - potrebitima. Nije bilo vremena za fotografiranje, a nije bilo ni Čičija... Ovo je bilo moje 23. različito jelo u velikoj padeli", napisao je Žižo na svojem Facebook profilu.

Ruta je vodila šumskim putem, djelomično asfaltiranom cestom i šetnicom uz more u pravcu Pješčane Uvale i park šume Soline. Na pola puta bila je organizirana kratka okrijepa za koju su se pobrinuli pekare iz Buzeta - Delicia d.o.o. sa svojim zdravim keksima i Ošo sa izvrsnim panetonima. Najmlađi sudionici dobili su 'Camino family putovnicu' u kojoj su sakupljali pečate uzduž staze i tako aktivno sudjelovali u pješačenju u pratnji odraslih osoba.

Zajednička organizirana manifestacija klastera južne Istre 'Camino family' predstavlja dio projekta Camino South Istria putem kojeg se želi upoznati najmlađe posjetitelje, njihove obitelji i ostale sudionike s pričom o Caminu, slavnom hodočasničkom putu te se ujedno želi promovirati originalna ruta Camino South Istria ukupne dužine 193 kilometara koja je i službeno otvorena u svibnju 2024. godine.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa