SUPERLIGA ODBOJKAŠA

Novi posrtaj rovinjskih odbojkaša na gostovanju u Varaždinu

0
Aleksandar Fatorić i Andrej Kovačević (foto: Milivoj Mijošek)
Aleksandar Fatorić i Andrej Kovačević (foto: Milivoj Mijošek)

Nakon prošlotjedne domaće premijerne pobjede, odbojkaši Rovinja uvjerljivo su poraženi na gostovanju u Varaždinu. U susretu u kojem su imali svoje šanse tek u trećem setu, domaća je kvalitetnija momčad uspjela dominirati susretom i na kraju upisati visoku pobjedu.

Nije počelo dobro za rovinjsku momčad s obzirom da su domaći odbojkaši s lakoćom stvorili prednost na samom početku susreta, koju ni s dva pozvana time-outa nije uspio ‘razdrmati’ rovinjski trener Aleksandar Gavrilov (2:10). Visok blok Varaždinaca jednostavno nije dozvoljavao prolaz rovinjskih napada, dok su s druge strane u napadačkim akcijama Bjelopoljak i Oršolić efektno zakucavali pripremljene im smečeve. Rovinjci su tek sredinom seta uspjeli zabilježiti tri uzastopna poena na servis Renana, no bilo je to zbog pogrešaka varaždinskog napada.

 

Početkom drugog seta dobro otvaranje gostujućih odbojkaša kada Varaždinci nisu uspjeli obraniti napade Aleksandra Fatorića u dva navrata na servis Tonija Šetića (0:2).  Vodstvo Rovinja nastavio je održavati Andrej Kovačević dobrim smečem te potom i blokom s Renan da Silvom. No vodstvo gostiju nije bilo dugoga vijeka te Varaždinci ubrzo uspostavljaju terensku inicijativu i slave i u drugom setu (25:21). 

U posljednjem dijelu susreta bilo je mnogo neizvjesnije od prethodna dva seta, gdje su gostujući odbojkaši imali blagu prednost, no Varaždinci nisu dozvoljavali Rovinježima da se značajnije odvoje. Aleksandar Fatorić, je uz as Renana da Silve primorao domaću klupu na minutu odmora, nakon koje su međutim Rovinježi nastavili diktirati tempo susreta i servisima Nikole Kisića imaju najveću prednost (8:13), što je domaćeg trenera primoralo na novi kratki odmor. S njega se domaći odbojkaši vraćaju koncentriraniji te serijom od pet uzastopnih poena izjednačuju rezultat (13:13) te do kraja susreta uspijevaju u svoju korist završiti i treći set. 

Cratis Varaždin - Rovinj 3:0 (25:14, 25:21, 25:22)

CROTIS: Somođi, Mezak, Oršolić, Bjelopoljak, Kucljak, Karačić, Hulama, Dautbašić, Stojić, Senčir, Vidović, Čilaš, Mamić.

ROVINJ: Sponza, Pulić, Al. Fatorić, Stjepić, Šetić, Renan Da Silva, Preden, An. Fatorić, Kisić, KOvačević, Matić, Pamić. 

Autor

Siniša Žulić

Siniša Žulić

sport@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa