Drskost se ne isplati

Nemilice 'driftao' po cesti. Policija ga pronašla na vrlo jednostavan način

0
Ilustracija
Ilustracija

Na temelju snimke, koja je 23. listopada objavljena na internetskom portalu, djelatnici Postaje prometne policije Pula-Pola proveli su kriminalističko istraživanje i utvrdili počinitelja koji je kršio prometne propise i ugrožavao sigurnost drugih sudionika u prometu.

Policijski službenici utvrdili su kako je 27-godišnjak na parkirališnom prostoru u Revelanteovoj ulici u Puli, 22. listopada u večernjim satima, upravljao automobilom, pulske registracijske oznake, tako što je naglo povećavao brzinu kretanja, što je uzrokovalo proklizavanje kotača, podizanje prašine i višestruko okretanje vozila oko svoje osi. Na taj je način stvarao buku visokog intenziteta i izazvao osjećaj uznemirenosti stanara koji žive u okolnim stambenim objektima i drugih građana.

 

Policijski službenici su 25. listopada ispitali vozača te su mu privremeno oduzeli automobil jer postoji opasnost da će vozilo ponovno biti uporabljeno za počinjenje prekršaja. Automobil je podvrgnut izvanrednom tehničkom pregledu, kojom prilikom je utvrđeno više opasnih i većih nedostataka na uređajima vozila.

Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, policija je protiv 27-godišnjaka podnijela optužni prijedlog nadležnom sudu, pri čemu je zatraženo izricanje maksimalne kazne zatvora. Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, vozaču je izrečena novčana kazna.

Autor

Istarski.hr

Istarski.hr

redakcija@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa