PRVA LIGA KOŠARKAŠICA

Fenomenalna Lana Pačkovski promašila pobjedu u posljednjim sekundama

0
Lana Pačkovski (Foto: Z. Ljubić)
Lana Pačkovski (Foto: Z. Ljubić)

Pulske košarkašice izgubile su na domaćem terenu susret od Zadra Plusa u produžecima, nakon što je nakon četiri četvrtine rezultat susreta bio neriješen (93:93).

‘Zeleno-žute’ su bolje otvorile susret te vodstvom (23:21) zaključile prvu četvrtinu. Lana Pačkovski, Karolina Škare i Jelena Kapisoda pogocima za tri poena započele su seriju koju je za vodstvo na kraju četvrtine svojim pogocima zadržala Ivana Ujević. 

 

U drugoj četvrtini gostujuća Katarina Trehub svojim skokovima, asistencijama i pogocima omogućila je Zadrankama da preokrenu rezultat te na odmor otiđu s solidnom prednošću (43:50). To su vodstvo gošće znale očuvati i nakon povratka s odmora zahvaljujući Asiah Dingle i Jeleni Ljuboš, da bi s druge strane Lana Pačkovski priprijetila sredinom četvrtine svojim pogocima i privremeno smanjila razliku (60:63), koju su Zadranke ipak uspjele povećati u narednih pet minuta (64:72). Posljednja četvrtina donijela je i najviše uzbuđenja gdje Ivana Ujević s pet uzastopnih poena ponovno smanjuje zaostatak (71:74), da bi Puljanke sredinom posljednje četvrtine ponovno imale zaostatak od deset koševa (78:88). U tim trenucima Lana Pačkovski predvodila je ‘zeleno-žute’ do neizvjesne završnice sa čak 11 svojih koševa u manje od pet minuta. Nažalost kod zadnjeg pogotka dobila je i slobodno bacanje koje nije uspjela realizirati i susret je otišao u produžetke u kojima su gošće bile bolje i zasluženo odnijele bodove iz Pule.

Kod domaćih košarkašica najbolja je ponovno bila Pačkovski s odličnih 31 pogotkom, sedam asistencija i pet skokova. Karolina Škare imala je 21 pogodak i sedam skokova.

Statistika utakmice:

Autor

Siniša Žulić

Siniša Žulić

sport@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa