VELOVRŠANKE IGRAJU DERBI PRVENSTVA PROTIV OLIMPIKA

Superliga je po kvaliteti dva ranga više. Ambicije će određivati tijek sezone

0
Alen Pačić i odbojkašice Velog Vrha (foto: S. Žulić)
Alen Pačić i odbojkašice Velog Vrha (foto: S. Žulić)

Odbojkašice Velog Vrha u dosadašnjem su tijeku natjecanja u Prvoj ligi odbojkašica pokazale kako su najizglednije kandidatkinje za osvajanje prvoga mjesta i povratak među Superligašice. Djevojke trenerice Tatjane Tonković svojim iskustvom i kvalitetom u početnim su kolima dominirale nad ekipama koje slove za jače u ligi. Uz to, u srijedu su, iako mnogo teže od očekivanog stigle do naslova pobjednica istarskog Kupa u gradskom derbiju protiv Pule, koji je do zadnjeg poena bio neizvjestan i uzbudljiv.

- Kao i uvijek s Pulom. Bez obzira na ishod, uvijek su utakmice napete i uzbudljive te pune pozitivne tenzije i naboja. Pravi gradski derbi, kaže nam pomoćni trener Velog Vrha Alen Pačić, nakon završnice Kupa.

Velovršanke su prošlu sezonu završile na drugom mjestu, a sada godinu dana iskusnije te uz nekoliko igračkih pojačanja slove za prve favoritkinje lige. 

- Poznavajući kvalitetu svoje ekipe očekivali smo dobro rezultate no ne možete očekivati pozitivan niz unaprijed, dok ne vidite u kakvom su protivnici stanju. Nadali smo se dobrom početku i to je plod rada i iskustva naših igračica. Tendencija nam je pritom dati sve više šansi mlađim odbojkašicama što se vidjelo i u susretu s Pulom gdje su u jednom trenutku u igri bile četrnaestogodišnja Lana Drviš na servisu te petnaestogodišnja Majda Delimehić. Tendencija nam je da mlađe igračice stasaju kroz igru s iskusnijima te u sljedeće godinu-dvije postanu nositeljice naše igre, dodaje Pačić.

 

Novi veliki izazov pred ovom pulskom ekipom je u nedjelju kada im u derbiju prvenstva na Veli Vrh dolazi ekipa Olimpika iz Zagreba. Puljanke su u dosadašnjem dijelu prvenstva jedina neporažena ekipa dok im Zagrepčanke ‘pušu za vrat’.

- Dosad se pokazalo kako je svaka utakmica u prvenstvu koju smo odigrali bila derbi s obzirom na trenutni poredak naših protivnika na tablici. Nada se da ćemo biti kompletni, odigrati dobru utakmicu i naravno ostvariti novu pobjedu koja će nas zadržati na vrhu tablice, kaže Pačić.

Novi veliki uspjeh u nedjeljnom derbiju Velovršankama bi širom otvorio vrata prema povratku u Superligu, gdje su ispale pred dvije sezone. No, u natjecanju u prvoligaškom društvu pokazale kako su po kvaliteti možda i najbolja ekipa sadašnjeg ranga natjecanja.

- Mislim da je prerano nakon četiri kola govoriti o ambicijama povratka. Superliga je jedan drugi rang odbojke u odnosu na našu sadašnju ligu, po kvaliteti možda i dvije stepenice iznad Prve lige i za to je potrebno puno više treninga i stabilnosti, a vidjelo se i na posljednjem susretu da imamo mnogo oscilacija u igri s obzirom da muku mučimo s dolascima na treninge. Neke igračice nam studiraju van Pule i nismo se u potpunosti u mogućnosti uigravati na način kako bi to trebalo. Stoga ćemo o ambicijama vidjeti negdje pred kraj prvenstva i eventualno ako do toga dođe tako posložiti ekipu za sljedeću godinu, kaže pomoćni trener Velog Vrha Alen Pačić. 

Odbojkašice Velog Vrha derbi s Olimpikom igraju u nedjelju u 17 sati u dvorani Osnovne škole Veli Vrh.

Autor

Siniša Žulić

Siniša Žulić

sport@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa