ISTRA 1961 u NEDJELJU GOSTUJE KOD GORICE

Tramezzani: To je bila moja odluka, neću vam reći razloge

0
ODLIČNA UTAKMICA PROTIV DINAMA - Giorgi Gagua (foto: NK Istra 1961)
ODLIČNA UTAKMICA PROTIV DINAMA - Giorgi Gagua (foto: NK Istra 1961)

Nakon ohrabrujućeg boda s Dinamom proteklog vikenda, nogometaši Istre 1961 okreću se novom izazovu i nedjeljnom gostovanju u Velikog Gorici. Neizvjesnost oko prodaje kluba sigurno je utjecala i na ‘zeleno-žutu’ momčad pa je tako trener Paolo Tramezzani, dok su se vodili pregovori čelnika grupacije Baskonia-Alaves Haritza Kerejete s turskim predstavnicima investitora, umjesto predviđenog treninga u Balama, odveo ekipu na padel u Puli. A u uzbudljivom natjecanju sa svojim suigračima pobjedu su odnijeli Andres Ferro i Giorgi Gagua.

Upravo je mladi Gruzijac koji je pred petnaestak dana navršio 23. godinu života vrlo dobro iskoristio svoju minutažu u subotnjem susretu s aktualnim državnim prvakom. Uz osvajanje brojnih lopti u polovici gostujuće momčadi, Gagua je bio i asistent za drugi zgoditak Beyatta Lequerya i za svoj je nastup nakon susreta primio brojne pohvale.

- Bez obzira na to, težim u svakoj utakmici napredovati, vidjeti gdje sam pogriješio i to ispraviti. Želim na taj način doprinijeti ne samo svojoj igri već i cijelog tima i drago mi je kada takav pristup daje rezultate. U svlačionici se osjećamo kao da smo velika obitelj i siguran sam u svoje igrače da će dati 100 posto sebe na utakmici i to je ono najbitnije, rekao je Giorgi Gagua koji je prvi puta nakon predstavljanja izašao pred novinare u najavi neke prvenstvene utakmice.

 

Susret s Goricom u Puli u prvom dijelu sezone bio je prvi u kojem je nastupio u ‘zeleno-žutom’ dresu. Istra je tada pobijedila rezultatom 2:1.

- Znamo kako Gorica igra, pobijedili smo ih na Drosini, mislim da će biti jako motivirani da vrate bodove kod kuće. Znamo da su promijenili trenera prošlo kolo, no fokusirani smo na sebe, znamo da imamo kvalitetu i najbitnija je izvedba, kaže Gagua.

Na pauzu tijekom tjedna i odlazak na team-building umjesto treninga, osvrnuo se na novinarsko pitanje i trener Paolo Tramezzani, s pomalo nesigurnim odgovorom, negiravši kako to ima veze s događanjima oko pregovora o promjeni vlasništva.

- Da, promijenio sam odluku no neću vam reći razloge. Iako činjenica je da naporno treniramo, a i padel je sport koji na neki način može zamijeniti trening. O Turcima ne pričamo. Mi smo profesionalnci koji razmišljaju samo o nogometu i nisam dozvoljavao ekipi da se zamaraju s bilo kakvim drugim stvarima. Razmišljali smo samo o narednom susretu. Ono što mogu reći o Gorici je da smo spremni za put s obzirom da nas u narednih pet dana očekuju nas dvije bitne utakmice. Jako dobro treniramo, uvijek kažem ova ekipa je posebna, neovisno o rezultatu, izvedbi… svaki trenutak koji možemo dijeliti zajedno za nas je užitak, kaže trener Paolo Tramezzani.

.S obzirom da će momčad nakon nedjeljnog susreta s Goricom ostati u okolici Zagreba, kako bi se pripremila za kup susret protiv Rudeša, Tramezzani je do vrha nakrcao autobus svim igračima iz Istrinog rostera. Gorica od prošlog kola ima novog trenera, pa će tako talijanski trener u tek nešto više od mjesec dana dvaput pružiti ruku Mariju Careviću na suparničkoj klupi. 

- Analizirali smo nekoliko prošlih utakmica Gorice, ekipa koja je fizički ali i mentalno vrlo kvalitetna. Igraju kod kuće, bodovi su im potrebni kao i nama, žele pobjedu, kao i mi. Znamo da će sigurno biti teška i komplicirana utakmica, ali znamo što možemo napraviti, dobro smo se spremili kao i za svaku utakmicu. Trenutno smo u jako dobrom momentu koji želimo nastaviti živjeti, kaže trener Paolo Tramezzani.

Autor

Siniša Žulić

Siniša Žulić

sport@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa