ima 34 članica

Udruga žena braniteljica Domovinskog rata Pula dobila prostor u Koparskoj

0

U Koparskoj ulici u Puli, na kućnom broju 58 danas je otvoren novi prostor Udruge žena braniteljica Domovinskog rata Pula. Predsjednica Udruge Slavica Porubić Kukal zahvalila se Gradu Puli na dodjeli prostora i Istarskoj županiji na potpori u radu ove udruge od njenog osnutka.

„Prostor će nam dobro doći za osmišljavanje projekata za radionice koje ćemo provoditi za okupljanje braniteljica Domovinskog rata. Znamo da u Puli živi puno osoba koje su prognane tijekom Domovinskog rata, a koje su svoj život stvorile ovdje i danas ovdje žive sa svojim obiteljima“, kazala je Porubić Kukal. Nada se, veli, da će Grad i Istarska županija biti partneri i u realizaciji prijedloga imenovanja parka djece žrtava ratova 20. i 21. stoljeća.

 

Zamjenica pulskog gradonačelnika Ivona Močenić istaknula je da je Grad dodijelio prostor Udruzi u znak zahvalnosti braniteljicama Domovinskog rata te da na taj način podržava njihovu važnu misiju.

Pročelnik kabineta istarskog župana Ivan Glušac kazao je da članove ove udruge imaju nevjerojatnu energiju, vrlo 

"Prisutne su ne samo u veteranskom dijelu, već pokreću mnoge inicijative i za mlade ljude. Okrenute su budućnosti te se svojim projektima trude da djeca i mladi upoznaju svoju povijest, ali i da znaju cijeniti ono što imaju. Drago mi je da im Istarska županija kao partner može pomoći na tome putu“, rekao je Glušac. Najavio je da će se iduće godine raspisati poseban natječaj s većim izbnosima potpora za veteranske udruge proizašle iz Domovinskog rata, kao i udruge antifašista.

Udruga žena braniteljica Domovinskog rata Pula ima 34 članica i predstavlja snažnu zajednicu žena koje su hrabro sudjelovale u Domovinskom ratu. Ova udruga ima nesebičan cilj pružanja podrške, izgradnje solidarnosti te promicanja specifičnih interesa unutar zajednice.

Autor

Istarski.hr

Istarski.hr

redakcija@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa