Radne akcije na selu

Ča parate koliko bi van ljudi, kad smo si već tako dobri, došlo dati ruku

0
Montaža: Dean Ćakić
Montaža: Dean Ćakić

Ako je suditi po komentarima na naš napis o gazdi koji je susjedima u selu kraj Labina putem table poručio „Navadite vaši breki srat doma, ne poli suseda! Fala!“, nevjerojatno puno čitatelja slijedit će njegov primjer. Mnoge muče iste nedaće po slobodnoj psećoj nuždi i već su krenuli kopirati ovaj patent.

Meni je to, da izvinete, pomalo poražavajuće. Kao da sami sebi dajemo gromoglasnu zidarsku šamarčinu. Ako ćemo tako početi rješavati probleme i komunicirati sa susjedima, lako je zamisliti kako će sutradan izgledati naša sela.

 

Evo, recimo, pored putokaza „Villa Anna“ stajat će molba „Navadite vaše mačke da se ne pare pod mojin barkonom!“. Također, uz dobrodošlicu „Apartmani Marko“ bit će posađen transparent „Pokupite vaše brabonjke! Maknite koze dalje od mog bazena!“ I, napokon, kraj reklame „Winery & Olive oil“ kočit će se upozorenje „Recite lišću s vašeg hrasta da mi ne pada u kortu. Neka leti više desno. Živjeli!“.

Tek, podsjetila me ova karikaturalna tema na zgodu kada sam, pripremajući doma drva za zimu, okupio društvo za pravu radnu akciju. Gledajući preko ograde, susjed umirovljenik priznao mi je da njemu, ni kad zove na briškulu i kobasice, ne pođe za rukom sakupiti ekipu. Našalio se, ali nije lagao. Takovo da je vrime došlo, govori.

Pa hajde da, onako za probu, pored onih naprijed spomenutih, poli portuna okačimo i treću tablu s porukom: „Sutra pilin 20 metri driva. Išćen dobrovoljce. Tripice osigurane“.

Ča parate, koliko bi van – kad smo si već tako dobri - susedi došlo dati ruku? 

Autor

Igor Radić

Igor Radić

redakcija@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa