'STONIRANJE' U KOTAČU

Stonebride i The Freak Folk of Mangrovia promoviraju nove albume

0
Stonebride (Foto: Facebook)
Stonebride (Foto: Facebook)

Zagrebački bend Stonebride promovirat će novi album „Smiles Revolutionary“ u subotu, 26. listopada u pulskom klubu Kotač, s početkom u 21 sat.

 

Inovativnim pristupom rock glazbi, miješajući je s raznim drugim (pod)žanrovima kao što su psihodelija, stoner, alternative, prog, sludge, doom ili grunge Stonebride kroje vlastiti glazbeni put skoro 19 godina, stoji u najavi koncerta.

U subotu će u Kotaču nastupiti još dva gostujuća benda, riječko-pulski The Freak Folk of Mangrovia i pulski The Spawn Of No-Thing.

The Freak Folk of Mangrovia, koji su 2016. osnovali članovi riječkog Balathona, spaja psihodeliju, stoner i space rock u, navodi se u najavi, 'svjež moderan stil'. Nakon ranih promjena u postavi, objavili su albume 'Sonic Meditations Live at Palach' (2018.) i 'Temple of the Second Moon' (2020.). Njihov najnoviji album koji će promovirati u Kotaču, 'Tales from Beyond the Firmament' (2024), objavljen pod etiketom No Profit Recordingsa, dobio je izvrsne kritike.

Sadrži četiri instrumentala i posebna gostovanja, uz spoj teških rifova, dubokih bas linija i psihodeličnih zvučnih krajolika. U trenutnoj postavi su Dina Ivas (bas), Ivo Juričić (gitara), Lena Crnković (bubnjevi) i Luka Kiseljak (gitara, synth).

Stoner rock bend The Spawn Of No-Thing oformljen je u svibnju 2021. godine kao projekt Igora Nadanića (bas), Marka Čuljata (gitara) i Nenada Črnca (bubanj). Uskoro im se pridružuje vokal Serghei Rosca. Njihova glazba definira se kao spoj stonera i dooma s drugim glazbenim pravcima (noise, metal, punk) koji su utjecali na članove benda.

Početkom 2023. godine bend snima prvi album 'Old Bronze' koji se sastoji od nikad snimljenih pjesama iz prošlih bendova Igora Nadanića u novom ruhu. Za snimanja albuma, bend je lanjskog ožujka odradio prvu svirku u klubu Kotač, nakon čega Serghei i Čuki napuštaju bend. Nade preuzima glavni vokal, a Zappa Vitasović gitaru, Črnac ostaje za bubnjevima.
Bend je objavio album “Old Bronze” za zagrebačku etiketu Slušaj Najglasnije/Play Loudness te završava singl CD s tri pjesme 'Jure Grando Gagarin'.

Autor

Mirjana Vermezović Ivanović

Mirjana Vermezović Ivanović

redakcija@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa