Radiološka ambulanta u Poreču ponovno radi, opremljena novim ultrazvukom, RTG aparatom i panoramskim snimačem

0

Radiološka ambulanta u sklopu Istarskih domova zdravlja u Poreču ponovno je počela s radom, nakon što je privremeno obustavljen njen rad zbog prerane smrti dugogodišnjeg zakupca, doktora Milorada Jovanovića, spec. radiologije, priopćuju iz Grada Poreča.

U međuvremenu je radiološka ambulanta ponovno vraćena pod upravljanje Istarskim domovima zdravlja, koji su se obratili svojem osnivaču Istarskoj županiji, kao i Gradu Poreču za pomoć pri nabavci novog ultrazvuka, nakon što su samostalno već ranije nabavili novi, digitalni RTG aparat.

Grad Poreč prepoznao je važnost ove investicije te je odlučio financirati nabavku novog UZV aparat, vrijednosti oko 53 tisuće eura, a kako usluge radiološke ambulante koriste stanovnici cijele Poreštine, dogovorio je nabavu i novog RTG aparata za panoramski snimak zuba vrijednosti oko 24 tisuće eura. U njegovoj nabavi, su s pola iznosa, sudjelovale sve općine Poreštine, osim Općine Višnjan, dok je Valamar sufinancirao drugu polovicu iznosa. Svojom se donacijom uključila i Plava Laguna, koja je financirala nabavu lifta – platforme za osobe sa ograničenom pokretljivošću za potrebe Istarskih domova zdravlja u ispostavi Poreč.

Dovršene radove i nabavljenu opremu te djelatnike radiološke ambulante obišao je porečki gradonačelnik Loris Peršurić s gradskom pročelnicom za društvene djelatnosti Tihanom Mikulčić, uz voditeljicu Doma zdravlja Poreč Dijanu Beaković i glavnu sestru Maju Rasnek. Obilasku su se pridružili i Denis Prevolšek ispred Valamara i Božidar Mihić iz Plave Lagune, a u ambulanti su ih dočekali Ojdana Petričević-Krečak, spec. radiologije – subspecijalist ultrazvučne dijagnostike i tehničari.

"Zdravlje naših sugrađana na prvom je mjestu, a dostupnost kvalitetne zdravstvene zaštite ključna je za dobrobit cijele zajednice. Ponosni smo što smo, uz podršku privatnog sektora i naših općina, uspjeli osigurati modernu opremu za radiološku ambulantu. Grad Poreč će i dalje podupirati zdravstvene ustanove, ne samo kroz nabavku opreme, nego i kroz konkretne mjere poput osiguravanja smještaja za deficitarne liječnike, kako bi svi stanovnici Poreča i Poreštine imali pristup uslugama koje su im potrebne i koje zaslužuju", rekao je Peršurić.

 

Autor

Istarski.hr

Istarski.hr

redakcija@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa