mlada manifestacija

Sve je spremno za 3. Ginistru u Rovinju! Posjetitelje očekuju degustacije, predavanja, radionice, koncerti...

0

U Staroj tvornici duhana u Rovinju u tijeku su posljednje pripreme za 3. GinIstra festival koji će se održati ovog vikenda, točnije u petak i subotu, 25. i 26. listopada. "Sve je spremno, obavljamo posljednje kontrole je li sve na svome mjestu i iznimno se veselimo sutrašnjem otvaranju vrata trećeg izdanja našeg festivala", poručuju organizatori.

Ovogodišnja GinIstra okupit će domaće i međunarodne stručnjake koji će održati razna zanimljiva predavanja i radionice, a na samom festivalu sudjelovat će se gotovo 50 izlagača iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Italije i Slovačke, među kojima je čak 36 destilera koji će se predstaviti sa 70-ak vrsta ginova iznimne kvalitete.

 

Da proizvođači koji stižu na GinIstru mogu ponosno stajati uz bok nekim od najpoznatijih svjetskih brendova gina potvrdili su članovi Ocjenjivačke komisije, a rezultati samog ocjenjivanja bit će otkriveni ovog petka, 25. listopada, u 15:30 sati prilikom svečanog otvorenja festivala.

Osim destilera, u Rovinju će se predstaviti proizvođači bačvi i kotlova, kao i tvornica stakla iz Slovenije, dok će u dnevnom boravku GinIstre 'Prijatelji festivala' predstaviti autohtone istarske proizvode, uključujući likere, maslinova ulja i lokalne gastro specijalitete.

Organizatori GinIstre i ove su se godine pobrinuli da manifestaciju prati bogat glazbeni program pa su tako za petak najavljeni nastupi Matea Pilata, Matije Cveka i DJ-a SoChic, a u subotu će publiku zabavljati Gordan Gregurović, TBF te DJ Frenki.

Festival će za posjetitelje biti otvoren u vremenu 15:00-02:00 sata, a ulaznice su dostupne putem sustava Eventim, dok će iste biti u prodaji i na samom ulazu na festival. Dodajmo još kako će svi posjetitelji koji na događaju budu plaćali Mastercard karticom dobiti prigodan popust od 10%.

Za kraj, iz organizacije još poručuju kako najavljena loša vremenska prognoza neće omesti održavanje festivala jer će se sve odvijati u zatvorenom prostoru Stare tvornice duhana u Rovinju.

Autor

Istarski.hr

Istarski.hr

redakcija@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa