Povodom nadolazećeg blagdana Svih svetih

Komunalno društvo Monte giro je tradicionalno zasadilo 12 mladih čempresa na Gradskom groblju u Puli

0

Povodom nadolazećeg blagdana Svih svetih, komunalno društvo Monte giro je tradicionalno zasadilo 12 mladih čempresa na Gradskom groblju u Puli.

Monte Giro nastavlja brigu o ozelenjavanju pulskih groblja te je u posljednje dvije godine zasadilo ukupno 60 čempresa piramidalisa na grobljima grada Pule - Gradskom, Štinjanskom i Mornaričkom groblju.

 

Posebna pozornost pritom se posvećuje očuvanju stoljetnih drvoreda čempresa koji su zaštitni znak pulskih groblja, jednako kao i formiranju novih drvoreda na novijim dijelovima groblja.

Na pulskim grobljima se prema digitalnom katastru stabala nalazi ukupno 1330 stabala od kojih je najveći udio čempresa piramidalisa sa 77,5% ili njih 1033. Digitalni katastar stabala na grobljima Grada Pule komunalno društvo Monte giro izradilo je tijekom ove 2024. godine, sa svim važnim podacima o svakom pojedinom stablu - vrsti, lokaciji, stanju, visini i promjeru stabala.

Monte Giro je zbog svoje predanosti za brigu o okolišu od 2023. godine nositelj Zelenog certifikata - 'gradimo zelenu budućnost zajedno', javljaju iz te gradske firme.

Autor

Istarski.hr

Istarski.hr

redakcija@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa