Pulskim gimnazijalcima besplatan upis u pulsku gradsku knjižnicu do 31. listopada

0
Ilustracija
Ilustracija

Gradska knjižnica i čitaonica Pula i Gimnazija Pula potpisale su sporazum o suradnji za školsku godinu 2024./2025. zahvaljujući kojemu je svim pulskim gimnazijalcima omogućen besplatan upis u gradsku knjižnicu. Učenicima je besplatan omogućen od početka školske godine te ga mogu iskoristiti do 31. listopada 2024., a članarina će im biti važeća do kraja kolovoza 2025., nakon čega će se besplatni upis produžiti na godinu dana, odnosno za nadolazeću školsku godinu.

Iako je članarina za učenike besplatna, Gradska knjižnica i čitaonica Pula i Gimnazija Pula zajednički sudjeluju u njezinom subvencioniraju. Prvi sporazum o subvencioniranju članarine za pulske gimnazijalce potpisan je koncem 2023. godine, nakon čega je mogućnost besplatnog upisa iskoristilo sto učenika. 

 

Ravnateljica Knjižnice Nadia Bužleta naglašava da pozdravlja sve akcije i prijedloge o suradnji kojima se potiču kultura čitanja i informacijska te ostale vrste pismenosti mladih. S pulskom Gimnazijom Knjižnica dugi niz godina uspješno surađuje kroz različite projekte i akcije, a na ovaj način ta se veza još više produbljuje. Naglasila je da je velik broj učenika iskoristio priliku, a su razredi s tom namjerom došli organizirano u pratnji svojih profesora.

Ravnatelj Gimnazije Pula Nikola Vujačić napominje da je pulska jedina gimnazija u zemlji koja subvencionira svojim učenicima članstvo u gradskoj knjižnici te vjeruje da će to ove godine iskoristiti još veći broj njihovih učenika budući da su im usluge gradske knjižnice prijeko potrebne, posebice maturantima. Knjižnični fond školske knjižnice prati dio potreba učenika, no na ovaj način škola im omogućuje pristup bogatijem izboru knjižnične građe.

Iz Knjižnice i Gimnazije pozivaju sve učenike koji još nisu iskoristili mogućnost besplatnog upisa da to učine do 31. listopada - jer im članstvo u gradskoj knjižnici osigurava pristup širokom spektru ljudskog znanja, iskustva, informacija i ideja u ugodnom i poticajnom ozračju.  

Autor

Istarski.hr

Istarski.hr

redakcija@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa