NASTAVLJA SE PRIČA OKO PRODAJE ISTRE 1961

Pregovori idu dalje. Turci nakon prvog posjeta otišli neobavljena posla

0
Ilustracija (foto: Milivoj Mijošek)
Ilustracija (foto: Milivoj Mijošek)

Završen je jučer boravak turske delegacije na čelu s poduzetnikom te bivšim političarem i sportskim djelatnikom Farukom Kocom u Puli. Kontroverzni bivši predsjednik turskog drugoligaša Ankaragücüa stigao je s namjerom da kupi većinski paket Istre 1961 i prema neslužbenim informacijama do kojih smo stigli, posao još nije stigao do svog zaključenja.

Iako je brojna delegacija potencijalnih investitora još u nedjelju stigla u Pulu, tek je u srijedu došlo do sastanka s čelnim čovjekom Grupacije Baskonia-Alaves Haritzom Kerejetom koji se našao s potencijalnim novim vlasnikom ‘zeleno-žute’ momčadi s poluotoka. Turci su tijekom ova tri dana boravka na jugu Istre posjetili kamp u Balama i gradski stadion Aldo Drosina, a na sastanku sa sadašnjim vlasnicima dobili i uvjete po kojima mogu doći do većinskog paketa Istre 1961. Očito je da je u posljednjih deset dana, nakon posljednjeg boravka Haritza Kerejete u  Balama, stigla i službena ponuda turskog poduzetnika, no poznavajući sadašnje Istrine vlasnike sve će se dobro izvagati prije nego se naprave konkretni koraci.

 

- Gotovo cijelo ovo vrijeme otkako smo ovdje imamo određenih interesa različitih investitora, no konkretnih ponuda nije bilo. Pa tako ni od turskih investitora koji se spominju. Slično je bilo i prošlih sezona. Lani je postojao interes jedne američke grupe, preklani kineske. Mi smo uvijek na tržištu, jer smatram da smo klub doveli u jedno vrlo zdravu poziciju i nećemo ovdje biti zauvijek. Jednog dana prodaja će se sigurno dogoditi. Ne znam hoće li to biti ove sezone ili za deset godina. U međuvremenu, mi ćemo nastaviti raditi na isti način. Nadam se i bolje nego do sada, prenio je 10. listopada izjavu Haritza Kerejete istarski.hr.

Istra 1961 prvi je hrvatski privatizirani nogometni klub 2009. godine, kada je do većinskog paketa dionica stigao ruski poduzetnik Mihail Ščeglov, da bi potom od 2015. u ‘zeleno-žutim’ odajama stolovala američka grupacija na čelu s Michaelom Gloverom. Posrnuli i financijski uništeni klub u ljeto 2018. godine preuzela je baskijska grupacija Baskonia-Alaves, a hoće li konac ove godine obilježiti nova prodaja sada financijski stabilnog i vrlo organiziranog kluba tek ostaje za vidjeti. Priča o promjeni vlasnika ‘zeleno-žutih’ tako ide dalje, a na potezu je sada turski investitor.

Autor

Siniša Žulić

Siniša Žulić

sport@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa