Obrtnici Istarske županije prvi imaju priliku sudjelovati u grupnoj nabavi solarnih elektrana

0

Tajnik Obrtničke komore Istarske županije, Eros Sorić,  predstavio je suradnju sa Zelenom energetskom zadrugom u sklopu koje istarski obrtnici mogu sudjelovati u grupnoj nabavi solarnih elektrana te si tako osigurati brojne pogodnosti koje povećavaju isplativost ulaganja u vlastitu proizvodnju energije.

„Grupna nabava pokrenuta je 15. listopada, a do sada su održana predavanja za naše obrtnike u Poreču, Rovinju i Umagu, a danas i kod nas u Puli. Obrtnici koji su se odazvali pozivu Komore, na predavanjima su mogli saznati sve detalje oko same solarne opreme, kako funkcionira grupna nabava, mogli su upoznati instalatere, postavljati pitanja i dogovoriti obilaske svojih objekata sa stručnjacima Zelene energetske zadruge. Ova suradnja motivirana je primjerom Obrtničkog doma u Poreču kao prvog Obrtničkog doma u Hrvatskoj koji je instalacijom vlastite solarne elektrane već počeo ostvarivati uštede na računima koje donosi vlastita proizvodnja energije. Cilj Komore je omogućiti članovima da lakše dođu do saznanja o svim benefitima koje nosi tehnologija solarnih elektrana, kao i o uštedama koje mogu ostvariti pri ugradnji i eksploataciji. Uz ovu solarnu temu, Komora će i dalje, kao i do sada, organizirati različite informativne radionice i edukacije za koje članovi iskažu interes.“ – istaknuo je tajnik Eros Sorić.

Kako bi svojim članovima osigurali veću isplativost ulaganja i olakšali proces ugradnje, u suradnji sa Zelenom energetskom zadrugom Komora omogućuje svim svojim članovima sudjelovanje u grupnoj nabavi opreme za solarne elektrane.

„Prednosti grupne nabave su višestruke, a istaknula bih garantiranu cijenu opreme za istarske obrtnike tijekom trajanja cijelog ciklusa ove grupne nabave, besplatnu izradu glavnog elektrotehničkog projekta solarne elektrane, brze rokove ugradnje i naravno popust na opremu visoke kvalitete. Iznos popusta ovisi o broju obrtnika koji sudjeluju u ovoj grupnoj nabavi, sada smo na oko 15% popusta, no cilj nam je ići u nabavu opreme za ukupno 1 MW solarnih elektrana čime će popust biti i veći.  Stoga pozivam sve obrtnike koji razmišljaju o svojoj elektrani da dođu na naša predavanja, pitaju sve što ih zanima i razriješe sve nedoumice oko svoje odluke. Ukoliko ne stižu na predavanja, mogu nam se izravno javiti kako bi dogovorili obilazak njihovog objekta  i dali prijedlog opreme za elektranu koja najbolje odgovara njihovim potrebama. Svim obrtnicima nudimo savjetovanje te podršku u cjelokupnom procesu njene realizacije, a naši kontakti su na j web stranici Zelene energetske zadruge“. - rekla je Veselina Harabajs, voditeljica poslovnog razvoja Zelene energetske zadruge.

Sudjelovanjem u grupnoj nabavi obrtnici si osiguravaju veću isplativost ugradnje vlastite solarne elektrane, grupna nabava može se kombinirati s drugim raspoloživim poticajima, a njenom ugradnjom obrtnici unaprjeđuju svoje poslovanje i ostvaruju značajne financijske uštede na troškovima za električnu energiju.

Nakon današnjeg predavanja u Puli, predavanja za obrtnike nastavljaju se u Pazinu 29.10., Labinu 30.10. i Buzetu 4.11. te se još uvijek stignete prijaviti i doći!

Autor

Istarski.hr

Istarski.hr

redakcija@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa