ODLUKA ODBORA ZA IMENOVANJE ULICA I TRGOVA

Boško Obradović dobiva svoju stazu u centru Pule

0
Foto: Mirjana Vermezović Ivanović
Foto: Mirjana Vermezović Ivanović

Nakon što su stube u parku Monte Zaro dobile ime pokojnog pjevača KUD Idijota Branka Črnca Tuste, uskoro bi dio parka mogao biti imenovan po još jednoj velikoj pulskoj ličnosti. Gorka Ostojić Cvajner, povjesničarka umjetnosti i članica gradskog Odbora za imenovanje ulica i trgova, na predstavljanju programa jubilarnog, 30. sajma knjige, najavila je da će spomenuti park dobiti stazu pokojnog Boška Obradovića, utemeljitelja Sajma.

 

„Želja je bila Sajma da se na neki način dio na Monte Zaru ili na širem području zabilježi imenom i prezimenom Boška Obradovića, koji je tamo živio i djelovao. On je dugo na popisu mogućih zaslužnika za tu lokaciju, međutim, problem je u ulicama kojih nema, u kućnim brojevima koje bi stanari morali mijenjati ako bismo preimenovali ulice, tako da je prijedlog išao prema parku koji se nalazi na vrhu Monte Zara. Jedna bi se staza imenovala njegovim imenom i prezimenom, znači bila bi to Staza Boška Obradovića. To smo kao Odbor za imenovanje ulica i trgova prihvatili na našoj sjednici i to je otišlo u daljnju proceduru“, kaže za Istarski.hr Ostojić Cvajner.

Riječ je o, veli, stazi kojom se Boško svakodnevno spuštao iz svog stana na Monte Zaru do grada.

„Ona je ucrtana u karti, to je najduža staza kojom je Boško, po prirodi stvari od svog stanovanja silazio do stepenica (kod bivšeg kluba Uljanik, op. a.) i spuštao se u grad, to je jedan od najdužih staza, i  po stepenicama se vraćao gore, obilazio stazu i vraćao se do stana. Uvijek je to ista ruta kojom je Boško silazio ili uzlazio“, objašnjava.

Odluka, međutim, treba proći još nekoliko procedura: potrebno je, naime, dobaviti mišljenje Republike Hrvatske, nakon čega bi Gradsko vijeće donijelo odluku o imenovanju.

„Nastojali smo da bude tempirano za ovaj Sajam, ukoliko se dogodi, bit će sjajno, ako ne, dogodit će se pa će i onda biti sjajno“, veli Ostojić Cvajner.

Osim Gorke Ostojić Cvajner, u Odboru za imenovanje su i Klara Buršić-Matijašić (predsjednica), Bruno Dobrić, Vito Paoletić,  Milan Radošević,  Maurizio Levak i Gracijano Kešac.

Autor

Mirjana Vermezović Ivanović

Mirjana Vermezović Ivanović

redakcija@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa