može i roštilj na otvorenom

Toplo do daljnjega, kupat ćemo se i početkom studenoga

0
Gortanova uvala po ljeti (Foto: Istarski.hr)
Gortanova uvala po ljeti (Foto: Istarski.hr)

Ovog listopada odlazak na more i nije neki izazov. Njegove se temperature na Jadranu kreću između 19 i 22 °C, što je daleko iznad prosjeka za doba godine. Uslijed izostanka jačeg zahladnjenja i bure, temperature mora će ostati iznad prosjeka do daljnjega, piše Istramet.

Upravo na takav razvoj situacije upućuju i prognostički modeli posljednjih dana. Nakon prolaska kišnog vala koji je upravo u tijeku, slijedi stabilizacija vremena uz razvedravanje te zadržavanje iznadprosječne topline. Puhat će raznolik vjetar, u početku bura, a zatim većinom slabo jugo, o čemu možete više čitati u trodnevnoj prognozi.

 

Sam kraj mjeseca obilježit će povoljno vrijeme, a slično bez većih promjena izgleda i početak studenoga. Prognostički modeli poprilično su monotoni, iako bi već trebali očekivati i prve konkretne snjegove u gorju, takvih naznaka nema na vidiku, kao ni ostalih većih zanimljivosti.

Nakon razvedravanja, noći će biti svježije zbog noćnog ohlađivanja, ali vrijednosti temperature bit će daleko od mraza, stoga i dalje valja očekivati “najezdu” dosadnih komaraca i muha. Maksimalne dnevne vrijednosti prelazit će 20 °C, a ponegdje će dostizati i 25 °C.

Autor

Istarski.hr

Istarski.hr

redakcija@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa