FINALE KUPA ISTRE U ODBOJCI

U triler-završnici Velovršanke stigle do naslova

0
Slavlje odbojkašica Velog Vrha (foto: S. Žulić)
Slavlje odbojkašica Velog Vrha (foto: S. Žulić)

Odbojkašice Velog Vrha u infarktnoj su završnici stigle do naslova pobjednica istarskog Kupa u odbojci nakon pobjede nad odbojkašicama Pule. Iako su Puljanke u posljednjem petom setu bile bliže pobjedi nakon što su vodile gotovo cijeli ste, mirnija ruka ipak nešto iskusnijih gošći donijela im je ključne poene za slavlje.

Nakon poraza u prvom kolu prvenstva Puljanke su htjele dokazati kako mogu parirati kvalitetnijim djevojkama s Velog Vrha te povele s 16:9. Pokušavale su gošće preko Sare Terlević dostizati domaću prednost (21:18), no trener Puljanki Goran Jovanović minutom odmora prekinuo je nekoliko lošijih obrambenih reakcija svojih djevojaka te Khadi Bassene s dva as servisa završava prvi set.

U drugom dijelu igre Velovršanke preuzimaju igru u svoje ruke gotovo od prvog poena te preko Eme Mrkić s dva njezina ‘kuhanja’ dolaze do 5:9. Mrkić je ovome dodala poen iz servisa i as, da bi gostujuću prednost potom dizale preko najviše igračice na terenu Barbara Kalister koja je u nekoliko navrata zaustavljala Puljanke te Mrkić, da bi set u svoju korist završile uspješnim blokom. Gdje su stale u drugom, Velovršanke su nastavile u narednom setu te uz Kalister na servisu i napadima koje je predvodila Terlević vrlo brzo stigle do neuhvatljive prednosti 2:12. Puljanke se međutim ni u tim trenucima nisu predavale te preko Bassene nakon smeča dolaze na 16:22. No, blok gošći bio previsok da bi se došlo do preokreta.

 

Izgledalo je u tim trenucima kako će gošće sa zapada grada bez imalo problema privesti susret kraju u svoju korist. Franka Lukežić imala je nekoliko dobrih servisa u seriji, koje Puljanke nisu znale braniti (0:4). No domaće odbojkašice nastavljaju s napadačkom igrom i dobrim blokom u kojem je prednjačila Teuta Mravičić što im se isplatilo sredinom seta kada dostižu rezultatsku prednost gošći. Nakon jedne lopte za koju su Velovršanke bile sigurne da je u autu, a suci dosudili drugačije, Mravičić as servisom dovodi domaće u prednost (13:12). Izjednačen set poen za poen otišao je na kraju na domaću stranu nakon nekoliko dobrih servisa Bassene.

Ohrabrene dobrom igrom Puljanke nastavljaju osvajati poene te nakon odličnog servisa Josipe Rigo imaju vodstvo 10:7. Nakon što su odigrale preko mreže kod rezultata 12:8 trenerica Velog Vrha Tatjana Tonković uzima minutu odmora i uspijeva preokrenuti tijek susreta. Imale su Puljanke i meč loptu (14:11), no gošće su ipak imale ‘deblje živce’ i zasluženo slavile, iako sve pohvale idu i domaćoj vrlo borbenoj ekipi, bučno bodrenoj od strane stotinjak svojih navijača u dvorani Pattinaggio.

Pula - Veli Vrh 2:3 (25:19, 17:25, 19:25, 25:23, 15:17)

PULA: Bassene, Kontošić, Šljivo, Rigo, Poropat, Flah, Škoro, Rojnić, Mravičić, Gaber, Županić, Herceg.

VELI VRH: Pribičević, Džeba, Drviš, L. Mrkić, Račić-Marković, Delimehić, Terlević, Lukežić, E. Mrkić, Kalister, Modrušan

Autor

Siniša Žulić

Siniša Žulić

sport@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa