opet problemi na istoj lokaciji

Večeras izbio požar u notornoj kućici nedaleko centra Pule

0

Vatrogasci i policija intervenirali su večeras u Ulici Marsovog polja, gdje je došlo do požara u jednoj staroj i ruševnoj nastambi.

Kako neslužbeno doznajemo, vjerojatni stanovnik te kućice, najvjerojatnije skvoter, zapalio je dio interijera, po svoj prilici deke, plahte i pokrivače. 

Zanimljivo je da se kućica ne nalazi negdje van vidokruga, već blizu centra Pule, preko puta sjevernog kontejnera za prodaju karata na stadionu Aldo Drosina.

 

Kako je istarski već pisao u veljači, tamo često obitavaju beskućnici i narkomani, te je ulaz godinama otvoren. Stvorila se tako gomila otpada te se pojavio i svojevrstan sigurnosni rizik, pogotovo jer na tom potezu, zbog blizine stadiona, svakodnevno prolazi veliki broj djece, ali i građana koji u blizini parkiraju svoja vozila.

Štoviše, policija je 14. prosinca 2023. u jutarnjim satima zaprimila dojavu da je na toj lokaciji pronađeno tijelo 41-godišnjaka.

"Na mjestu događaja obavljen je očevid, kojom prilikom nisu utvrđeni tragovi nasilne smrti. Policijski službenici su o događaju izvijestili nadležno državno odvjetništvo koje je naložilo obdukciju nad tijelom", kazali su tada na naš upit iz PU istarske.

Tada smo pisali i da je novi vlasnik te nekretnine postao Ivica Salvador, poznati pulski građevinski poduzetnik, koji je najavio da će na proljeće počistiti parcelu, ali to se očito nije dogodilo.

Autor

Marcello Rosanda

Marcello Rosanda

redakcija@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa