NEMA MUP SAMO NOGOMETAŠE

Dobro kad ti utakmicu sudi jedan policajac, ali dvojica!? Tu nema majci mrdanja

0
Elvis Kubaj i Valdi Bubić (Snimio: I. Radić)
Elvis Kubaj i Valdi Bubić (Snimio: I. Radić)

Pohvalili su se nedavno iz istarske policije o svome djelatniku Alenu Kamenickom koji ujutro čuva red u prometu, a poslijepodne, igrajući nogomet za Banjole, trpa Dinamovu mrežu. Mnogo je sportaša u MUP-u: upečatljiv primjer je, recimo, glasnogovornica uprave Nataša Rogić Jukopila, koja istrči najtežu svjetsku utrku, 171,6 kilometara ultramaratona na Mont Blancu!

Ali policajci, osim što im je u opisu posla držati red, očito isto vole činiti i u slobodno vrijeme, i to na sportskim terenima: među njima je, naime, mnogo sudaca, nogometnih, rukometnih i drugih.

 

Evo, na boćarskoj utakmici Druge lige zapad minule nedjelje u Raši zanimljiv sudački par. Policijski. Labinjonski. Elvis Kubaj i Valdi Bubić. Potonji je, doduše, odnedavno u mirovini, radio je uglavnom na moru, a Kubaj je na odgovornom mjestu rukovoditelja službe za državnu granicu. Osim što arbitriraju, obojica i boćaju: Bubić za Kršan, kolega mu za Rudar.

Kubaj trenutno ne igra jer je, povrh svega, i nogometni delegat, a neko vrijeme bio je i sudac prve kategorije u kick-boxingu.

„Ne možeš biti dobar policajac ako nisi barem malo sportaš. Odvajkada je i svugdje bilo tako da su mnogi policajci i sudili. Takvo nam je i osnovno načelo u profesiji: fer i pošteno. A i drukčije se ponašaju igrači prema nama zbog tog nekakvog autoriteta“, kratko nam je kazao Kubaj.

U pravu je. Nije ti svejedno dok boćaš, a sudi ti policajac, nekmoli njih dvojica. Omakla bi se i kakva psovka, ali ustručavaš se nekako. Skoro da te i strah popit' koju poslije utakmice.

Uglavnom, u Raši su plavci sudili bez greške. Palo mi je na pamet nagraditi ih, pustiti im onaj stari hit „Eins, Zwei, Polizei“. Kad su već dvojica.

Na sam spomen pjesme, Kubaj je već počeo pjevušiti, zna riječi, pa sam se pobojao da bi, skloni vicu, počeli i plesati, pa ostati duže negoli treba.

Odustadoh od šale, jer valjalo je, naime, proslaviti pobjedu. A kako ćeš to, onako fer i pošteno, da ne kažem opušteno, uz ovakav sudački par? Nije ti svejedno...

Autor

Igor Radić

Igor Radić

redakcija@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa