IZBORNIK SIGURDSSON OBJAVIO POPIS

Novo ime u muškoj rukometnoj reprezentaciji. Dolazi iz Poreča

0
Gianfranco Pribetić na pripremama reprezentacije (foto: HRS)
Gianfranco Pribetić na pripremama reprezentacije (foto: HRS)

Izbornik hrvatske muške seniorske reprezentacije Dagur Sigurdsson objavio je popis igrača za dvije kvalifikacijske utakmice za EHF EURO 2026. godine protiv Belgije i Luxemburga. Na izbornikovom popisu nalazi se 20 igrača

Reprezentacija se okuplja u Zagrebu 4. studenog, i odmah nakon kraćeg druženja s medijima odlazi u Prelog. Bit će to vrlo intenzivan tjedan, jer ekipa praktički ima samo dva dana za treninge, a zatim je u tri dana čekaju dva susreta kvalifikacija. Prvi je protiv Belgije u Varaždinu, 7. studenog 2024. godine u 18.00 sati. Dan poslije, reprezentacija leti za Luxemburg gdje je čeka drugi susret iz ovog ciklusa s domaćinom, 9. studenog u 20.15 sati.

 

U odnosu na zadnju akciju, odnosno Olimpijske igre u Parizu na popisu ima manjih promjena. U sastav reprezentacije vraćaju se: David Mandić, Marko Mamić i Mateo Maraš. Novo ime na popisu je Gianfranco Pribetić. Iskusni porečki pivot ove je sezone našički Nexe, zamijenio njemačkom Bundesligom, potpisavši za Sttutgart. Iako njegovom klubu ne ide baš najbolje u početnim kolima, Pribetić je zabilježio zavidne rezultate u najjačoj svjetskoj rukometnoj ligi.

Podsjećamo, uz Belgiju i Luxemburg, u našoj skupini nalazi se još i Češka s kojom će Hrvatska igrati sredinom ožujka sljedeće godine. Dvije najbolje reprezentacije iz skupine prolaze izravno na Europsko prvenstvo kojem su domaćini Danska, Norveška i Švedska 2026. godine. (HRS / S. Ž.)

Autor

Istarski.hr

Istarski.hr

redakcija@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa