Upisane u Registar stanova

U Puli se nalazi 46 nekretnina u privatnom vlasništvu u kojima žive zaštićeni najmoprimci

0
Pula (Foto: Mirjana Vermezović Ivanović)
Pula (Foto: Mirjana Vermezović Ivanović)

Nakon što je 24. travnja 2024. godine Ministarstvo raspisalo Javni poziv za prijavu u  Registar stanova u privatnom vlasništvu u kojima žive zaštićeni najmoprimci, kojim su pozvani zainteresirani zaštićeni najmoprimci ili zaštićeni podstanari, koji su taj status stekli na temelju prijelaznih odredbi Zakona o najmu stanova, kao i vlasnici stanova u kojima žive osobe sa statusom zaštićenog najmoprimca ili zaštićenog podstanara, formiran je Registar.

 

Javni poziv za Registar stanova u privatnom vlasništvu u kojima žive zaštićeni najmoprimci objavljen je temeljem Zakona o načinu izvršenja presuda Europskog suda za ljudska prava u skupini predmeta Statileo protiv Hrvatske i Odluke Ustavnog suda, te Pravilnika o Registru stanova u privatnom vlasništvu u kojima žive zaštićeni najmoprimci.

U Registar koji sadržava centralizirani popis i podatke o svim stanovima u Republici Hrvatskoj u vlasništvu ili suvlasništvu fizičkih i pravnih osoba u kojima stanuju zaštićeni najmoprimci i zaštićeni podstanari prijavljeno je 2.158 nekretnina.

Uvidom u Registar, utvrđeno je kako se najveći broj nekretnina u kojima žive zaštićeni najmoprimci nalazi u Zagrebu (1.149), a slijede ga gradovi Split (474), Rijeka (201), Dubrovnik (164), Osijek (82), Šibenik (59), Pula (46), Karlovac (41) i Varaždin (24), objavilo je Ministarstvo.

Autor

Istarski.hr

Istarski.hr

redakcija@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa