Anat Cohen na svjetskoj turneji

Nezaboravna večer jazza, brazilskih ritmova i virtuoznosti u pulskom kazalištu!

0

Jedna od najistaknutijih svjetskih klarinetistica i jazz glazbenica, nominirana za prestižnu nagradu GRAMMY, stiže u Pulu u sklopu svoje svjetske turneje. Neodoljiva  Anat Cohen nastupit će u ponedjeljak, 28. listopada 2024. u 20 sati u Dvorani Ciscutti Istarskog narodnog kazališta Gradskog kazališta Pula. Ova iznimna umjetnica, čije je ime sinonim za inovativnost, strast i tehničku perfekciju, pružiće publici rijetku priliku da doživi glazbeno putovanje koje prelazi granice žanrova, kultura i vremena. Anat Cohen u Pulu dolazi zahvaljujući 6. Backstage Live Pula Festivalu i INK, a kupnjom svake ulaznice publika donira 5 eura Dječjem domu Ruža Petrović.

Anat Cohen već godinama očarava publiku i kritičare diljem svijeta svojom jedinstvenom fuzijom jazza, brazilskih ritmova i tradicionalnih utjecaja iz Južne Amerike. Njezini nastupi su poznati po emocionalnoj dubini i toplini, a sposobnost da spaja melodijske ljepote s improvizacijskom slobodom dovela ju je do statusa jedne od najvažnijih klarinetistica u modernoj glazbi. Njezino muziciranje u sebi nosi posebnu strast i slobodu, stvarajući jedinstvenu atmosferu koja povezuje publiku i izvođača na osobnoj razini. Klarinet, instrument koji je kroz povijest bio povezan s mnogim glazbenim tradicijama, kroz njezine ruke postaje most između različitih kultura, donoseći živopisne i strastvene zvukove koji nadilaze okvire jazz scene.

 

Anat Cohen je rođena u Tel Avivu, a obrazovanje je stekla na prestižnom Berklee College of Music. Tijekom svoje karijere osvojila je brojne nagrade, uključujući DownBeat Critics Poll za najbolju klarinetisticu i prestižne nagrade Jazz Journalists Association. Cohenova sposobnost da miješa različite žanrove i doda osobni pečat svakoj izvedbi čini je jednom od najtraženijih jazz glazbenica današnjice.

Od istraživanja jazz standarda, preko bossa nove, pa sve do zaraznih ritmova sambe, Anat Cohen pokazuje široku glazbenu lepezu i tehničku preciznost. Njezin rad s poznatim svjetskim glazbenicima poput Hamiltona de Holande, Marcosa Amalda i Joa Gilberta potvrdio je njezino mjesto među najcjenjenijim umjetnicima. Svaki njezin koncert odiše posebnim karakterom, a publiku vodi kroz intimnu, ali i dinamičnu priču.

Pulsku publiku očekuje jedinstveno iskustvo jer će Anat Cohen na sceni Istarskog narodnog kazališta izvoditi repertoar s naglaskom na svoju ljubav prema brazilskim glazbenim stilovima. Nastupit će s kvartetom kojeg je okupila pod nazivom Anat Cohen Quartetihno, a kojem su se pridružili Vitor Goncalves na klaviru, harmonici i klavijaturama, Tal Mashiach na kontrabasu i gitari, te James Shipp na vibrafonu i udaraljkama.

Ovaj koncert nije samo prilika za ljubitelje jazza, već za sve one koji cijene majstorstvo izvedbe i glazbu koja govori univerzalnim jezikom emocija. Svi koji su imali priliku doživjeti Anat Cohen uživo svjedoče o njezinoj sposobnosti da publiku uvuče u svaki ton, svaku notu i da stvori nezaboravno iskustvo koje se pamti godinama.

Osigurajte svoje mjesto na ovom ekskluzivnom događaju – ulaznice su dostupne online na www.ink.hr ili na blagajni kazališta.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa