MLADI ISTRIN REPREZENTATIVAC

Da nije bilo isključenja, Dinamo bi bio pao. 'Nikoga se ne bojimo, idemo jako na Goricu'

0
Moris Valinčić (foto: Milivoj Mijošek)
Moris Valinčić (foto: Milivoj Mijošek)

U sjeni informacije kako su u Pulu stigli potencijalni novi vlasnici Istre 1961, u kuloarima se još komentira subotnji susret ‘zeleno-žutih’ s Dinamom u kojem su domaći igrači dominirali i po ocjeni mnogih ljubitelja nogometa, zahvaljujući ‘pogurancu’ suca Darija Bela stigli tek do jednog boda. Dodatnu polemiku izazvali su stručni komentari osoba koje na televizijama komentiraju HNL i po kojima mnoge odluke osječkog arbitra uopće nisu bile tendeciozne i naginjale na stranu ‘plavih’. Ljubitelji nogometa diljem zemlje, bez obzira za koga navijaju, gotovo su jedinstvenog mišljenja kako je suđenje u subotu u Puli bilo vrlo pristrano na štetu domaće momčadi.

No bez obzira na to, ljubitelje istarskog prvoligaša može obradovati predstava koju su ‘zeleno-žuti’ pružili protiv najbolje hrvatske nogometne momčadi. Između ostalih, uočljivu je partiju pružio i Moris Valinčić. Nakon dva odigrana susreta za U-21 reprezentaciju Hrvatske, stigla je i odlična izvedba protiv Dinama u kojoj je mladi nogometaš Istre 1961 iz Mošćeničke Drage ponovno pokazao kako sve više raste u svojoj igri.

- Poziv u reprezentaciju je samo plod mog rada i rada cijele ekipe, koja izbaci pojedinca. Svakako jako lijepo iskustvo. Nadam se da će i ostali dečki dobivati pozive u nacionalne vrste. Što se same utakmice tiče, mislim da smo zaslužili više od boda. Nažalost, omeo nas je crveni karton, no idemo dalje. Mislim da smo u prvom poluvremenu jako dobro stajali na terenu i sigurno je to bio bolji dio naše igre, s obzirom da smo više od pola sata u nastavku igrali s igračem manje. Vjerujem, međutim, da svaki naš igrač može dati još više i da se ne smijemo zadovoljiti samo s ovime, kaže Valinčić.

 

Bod protiv Dinama dobit će na svojoj vrijednosti ukoliko Istrijani idućeg vikenda protiv Gorice ponove dobru subotnju predstavu i zabilježe novi pozitivan rezultat na svom kontu. 

- Na treningu radimo vrlo naporno gdje imamo veliku kompetitivnost i mislim da smo u tom susretu to pokazali. Ne bojimo se nikog jer dobro radimo. Mi naše bodove ‘zaslužimo’ već na treningu. Jer neću reći da su utakmice lagane, ali sigurno lakše od onoga što prikazujemo kroz trening. Tako da tu dolazi do izražaja naša kohezija. Mi protiv svake ekipe idemo na pobjedu. Tako je bilo protiv Dinama što se vidjelo na terenu tako ćemo i protiv Gorice, zaključuje Moris Valinčić.

Autor

Siniša Žulić

Siniša Žulić

sport@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa