AUTOMOBILISTI NA POREČKOM 'SPORT FESTU'

Istarske oktanske obitelji zajedno promovirale svoje uspjehe i rezultate

0
Istarske oktanske obitelji na panelu 'Sport Festa'
Istarske oktanske obitelji na panelu 'Sport Festa'

Najveći sportski festival u našoj zemlji ‘Sport Fest’ koji je ovoga vikenda u Poreču okupio brojne sportaše i sportske djelatnike te sve one koji bilo koji način sudjeluju u svijetu sporta, a značajna pažnja ove je godine pripala i automobilističkom sportu. Dopredsjednik Hrvatskog auto i karting saveza i šef organizacijskog odbora WRC utrke ‘Croatia rally’, porečan Daniel Šaškin na panelu ‘Kako pripremiti svoju destinaciju za održavanje sportskog događaja’ pod okriljem Johan Cruyff Instituta iz Barcelone i Hrvatskog olimpijskog odbora govorio o naporima koje organizatori ovog svjetskog spektakla ulažu da se više od tisuću uključenih članova timova, novinara i ostalih zaduženih osoba kao i pola milijuna posjetitelja koliko je posljednjih godina pratilo ovu utrku osjeća sigurno i zadovoljno, ali i o drugim izazovima koji prate ovakvu organizaciju. 

 

Posebno predstavljanje imali su istarski automobilistički klubovi u sajamskom dijelu manifestacije, gdje su bila izložena trkaća vozila i kartinzi nekoliko uspješnih istarskih automobilistica i automobilista. Zahvaljujući inicijativi Sandija Jugovca iz Istra Racing teama iz Pazina okupilo se desetak vozačica i vozača u temi ‘Istarske oktanske obitelji’. Natjecatelji u različitim automobilističkim disciplinama iz četiri kluba s poluotoka tijekom panela u velikoj dvorani Žatike prisutnima su predstavili ljepote ovog zahtjevnog sporta i svoje dosadašnje uspjehe. Supružnici Iva i Nenad Damarija te Nensi i Sandi Jugovac, pa roditelji i djeca Noa, Eva i Igor Janko te Stefani i Emanuel Mogorović kao i životni i trkački partneri Doris Labinjan i Nenad Hrvatin te Lina Cukrov i Karlo Pelicar pokušali su dočarati prisutnima posebnosti oktanskih sportova, ali i rezultate koje su postizali na državnim prvenstvima te međunarodnim natjecanjima poput FIA Motorsport Igara. 

Svakako dobar početak da se lokalna automobilistička scena predstavi na jednom eminentnom događanju poput Sport Festa, koji je ove godine doživio svoje šesto izdanje.

Autor

Siniša Žulić

Siniša Žulić

sport@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa