muke gradonačelnika filipa zoričića

Pulska gradska administracija u rasulu: Otkaz dao još jedan važan djelatnik!

0
Problematični Odsjek za gradnju (Foto: Istarski.hr)
Problematični Odsjek za gradnju (Foto: Istarski.hr)

Nakon što smo prije otprilike godinu dana pisali o odlasku iskusne službenice iz Grada Pule, konkretno iz Odsjeka za gradnju, i o ozbiljnim problemima u tom gradskom odsjeku, otkazi i kadrovske smjene postale su svakodnevnica, pa se tako nastavljaju i danas, kada je u ranim jutarnjim satima otkaz dao i dosadašnji voditelj Odsjeka za gradnju Nikola Marin.

Radi se o jednom od rijetkih djelatnika, koliko je nama poznato tek troje, koji je proveo nekoliko godina u tom odjelu i imao dovoljno iskustva za obavljanje poslova u domeni gradnje. Prema neslužbenim informacijama, u odsjeku koji obiluje neriješenim predmetima sada je ostalo tek nekoliko 'starijih' službenika, dok su ostali mahom novozaposleni.

 

Inače, Marin je studirao na građevinskom fakultetu u Trstu, radio je više godina kao voditelj gradilišta, pa potom u Gradu Puli sveukupno pet godina. Točnije, otišao je nakon nešto manje od tri godine, pa se vratio na još nešto više od dvije godine, od čega godinu dana na radnom mjestu voditelja odsjeka za gradnju.

Podsjetimo, prošli tjedan ostavku je dala i pročelnika odjela pod kojim je spomenuti odsjek za gradnju, o čemu smo i pisali. Osim nje, Grad Pulu je napustilo još mnogo djelatnika, te smo prije par dana tražili očitovanje gradonačelnika na problematičnu situaciju. Odgovorio nam je, između ostalog, da se takve stvari događaju svugdje, a ne samo u Puli. O svemu se oglasila i predsjednica Gradskog vijeća.

Autor

Marcello Rosanda

Marcello Rosanda

redakcija@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa