predstavljen kompletan program

Pulski advent ove godine duži nego inače, širi se na Arenu, a ima i hit pjevača za doček 2025.

0
Sanja Cinkpan Korotaj, Tanja Miličić i Filip Zoričić
Sanja Cinkpan Korotaj, Tanja Miličić i Filip Zoričić

Ovogodišnji Advent u Puli službeno će započeti 1. prosinca i trajati do 6. siječnja 2025. godine, a program su na današnjoj konferenciji za medije predstavili gradonačelnik Filip Zoričić, direktorica TZ Pula Sanja Cinkopan Korotaj i ravnateljica JU Pula Film Festival Tanja Miličić.

Veliki novitet je da se uz adventske lokacije Portaratu, Giardine, Tržnicu i Park grada Graza Advent širi na Arenu. Službeni program počinje u nedjelju, 1. prosinca, kada će se, kao i svake godine, tradicionalno upaliti prva adventska svijeća kod fontane u Ciscuttijevoj ulici, a metal bend Jelusick u večernjim satima na Portarati otvara glazbeni program. Arena će u punom sjaju zasjati 6. prosinca kada će se službeno otvoriti i klizalište. Ulaz u Arenu bit će slobodan, a klizalište će se naplaćivati. 

"Ovogodišnji Advent u Puli bit će jedan od najboljih ikada i drago nam je što imamo Advent koji je posvećen svim generacijama. Arena će sada zasjati i u zimskom razdoblju te vjerujem da će to biti povod dolaska gostiju i iz cijele regije jer će pulski Advent zasigurno biti jedan od najatraktivnijih u Europi. Smatram da je to dobra dodatna turistička vrijednost našem gradu i zahvaljujem svima na suradnji. Pula je ljetna top destinacija, a sada preuzimamo tu titulu i za Advent u Hrvatskoj", poručio je gradonačelnik Pule Filip Zoričić te ujedno pozvao publiku i na tradicionalni Božićni koncert u INK koji će se održati 13. prosinca.

 

Sanja Cinkopan Korotaj istaknula je kako se dugo razmišljalo o Adventu u Areni, a napokon se do toga i došlo. Prihvatio se koncept tvrtke Inspiro Lab koja će sve unikatne svjetlosne elemente i scenografska rješenja napraviti isključivo za Arenu. U Areni će se nalaziti klizalište od 600 kvadratnih metara, a svi posjetitelji moći će uživati u novom duhu Adventa u Puli.

Tanja Miličić se zahvalila se gradonačelniku što je predložio da se press konferencija održi u Areni i predstavila je atraktivni glazbeni program za najrazličitije ukuse – Rambo Amadeus, Livio Morosin Band, Nika Turković, Pavel, Klapa Cambi s triom, Denis & Denis, Queen Sensation, Freaktion, Pocket Palma, Kawasaki 3P, Urban & 4 te Konstrakta & Zemlja gruva.

Na Portarati za doček u podne bit će zaduženi Mrle & Ivanka, za večernji doček Elemental, a jedan od najpoznatijih hrvatskih pjevača - Petar Grašo, rasplesat će Puležanke i Puležane, kao i sve druge posjetitelje na Forumu.

Kao i do sada, glavna dječja lokacija ostaje Park grada Graza, gdje najmlađi uz lunapark mogu uživati u iznimno bogatom kulturnom i zabavnom programu. Raskošna kućica Djeda i Bake Mraz ponovno će s veseljem otvoriti svoja vrata, gdje će djeca moći napisati pismo Djedu Mrazu te ga odmah ubaciti u poštanski sandučić. Od 21. do 30. prosinca gradom će prometovati besplatni vlakić, čija ruta obuhvaća sve adventske lokacije. 

Glavni organizator Adventa u Puli je Javna ustanova Pula Film Festival, glavni pokrovitelj Grad Pula, a pokrovitelj Turistička zajednica Grad Pule. Ovogodišnji vizualni identitet potpisuje dizajnerica Gordana Brborović, a više informacija o programima može se pronaći na websiteu www.adventupuli.hr i na društvenim mrežama Adventa u Puli.

Autor

Istarski.hr

Istarski.hr

redakcija@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa