KOŠARKAŠICE NEW YORK LIBERTYA SLAVILE U FINALU WNBA

Porečanka stigla do povijesnog uspjeha. Osvojila najjaču ligu svijeta!

0
Ivana Dojkić (FOTO: privatna zbirka)
Ivana Dojkić (FOTO: privatna zbirka)

Porečka košarkašica Ivana Dojkić postala je prvakinja WNBA lige kao članica New York Libertyja, koji su po prvi put u svojoj 27-godišnjoj povijesti osvojili naslov i tako došla do svog najvećeg postignuća u dosadašnjoj karijeri. Povijesnu pobjedu Liberty je ostvario na domaćem terenu u odlučujućoj petoj utakmici finala, gdje su nadigrali Minnesota Lynx sa 67-62 nakon produžetka.

 

Iako Dojkić nije ulazila u igru tijekom finalne serije, njezin doprinos timu tijekom sezone pomogao je Libertyju do ovog izuzetnog dostignuća. Njujorčanke, nakon što su četiri puta izgubili u finalima 1997., 1999., 2000., 2002. i 2023., napokon su uspjele osigurati naslov, svladavši iskusne Lynx, koje su dosad naslov najboljih osvajale u četiri navrata.

Ključne trenutke finala obilježila su slobodna bacanja Breanne Stewart, koja je poravnala rezultat na 60:60 malo prije kraja posljednje četvrtine, a potom je pokušaj za tri poena Kayle McBride otišao van koša, odvevši utakmicu u produžetke. Liberty je brzo preuzeo vodstvo u dodatnom vremenu serijom 5:0, koje Lynx nisu uspjeli sustići. Jonquel Jones zaslužila je titulu najkorisnije igračice finala s 17 poena.

 

Autor

Istarski.hr

Istarski.hr

redakcija@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa