PRVA LIGA KOŠARKAŠICA

Favorizirane domaćice ugasile pulske nade oko poluvremena

0
Lana Pačkovski (Foto: Z. Ljubić)
Lana Pačkovski (Foto: Z. Ljubić)

Puljanke ‘potonule’ oko odmorace Pule upisale su novi poraz na teškom gostovanju u Zagrebu, kod jedne od najboljih hrvatskih ekipa Trešnjevke. Zagrepčanke ove godine aspiriraju na državni naslov, dok su Puljanke u metropolu stigle oslabljene, pa je trener Ivan Đukić u ovom susretu koristio tek šest igračica, ukoliko ne računamo 42 sekunde provedene na terenu Melanie Šarić.

 

Usprkos visokom porazu pulske su košarkašice pružile vrlo dobar otpor tijekom većeg dijela prvog poluvremena. Karolina Škare odlično je otvorila susret i s dva svoja koša dovela gošće u vodstvo (2:8 - 2’), a Puljanke su se dobro držale do kraja prve četvrtine (23:21). I u drugoj četvrtini gošće pružaju dobar otpor favoriziranim domaćicama (38:37 - 17’), nakon što je Jelena Kapisoda pogodila iza linije tri poena. No domaće košarkašice do velikog odmora serijom od 10:0 u nešto više od dvije minute usmjeravaju susret na svoju stranu.

Gdje su završile prvo poluvrijeme, Zagrepčanke su nastavile i nakon odmora te s novom serijom od 10:0 riješile pitanje pobjednika u ranoj fazi. Kod pulskih košarkašica najbolja je bila Lana Pačkovski s 19 poena i 8 asistencija, dok je Karolina Škare upisala koš manje, 13 skokova i pet asistencija.

Statistika utakmice:

Autor

Siniša Žulić

Siniša Žulić

sport@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa