LIGA PRVAKA U SOCCA NOGOMETU

Vrsarani ponovno na nogometnom krovu Europe!

0

Momčad vrsarskog Victorya po drugi puta za redom pobjednik je SOCCA Lige prvaka, čija se završnica odigravala proteklog tjedna u Rethymnu na Kreti. Vrsarani su tako u konkurenciji čak 68 momčadi s cijeloj ‘Starog kontinenta’ uspjeli slaviti i u Istru donijeti ovaj vrijedan pokal.

U razigravanju po skupinama Vrsarani su bili bolji od hrvatskog prvaka Sunprotecta iz Siska  s 3:4, da bi potom bili vrlo uvjerljivi protiv poljskog Gladiatorzy Eternisa s 4:1. U posljednjem susretu ‘razvalili’ su i litavski FSK Radviliškis s čak 7:0, što im je donijelo plasman u osminu finala turnira. A tamo su bili uspješniji od gruzijskog Caucasusa s 2:0, da bi potom u četvrtfinalu slavili i protiv rumunjskog Tazmanschafta s 4:2. U polufinalnom susretu bili su bolji od kazahstanskog predstavnika AFC Allurom s 2:1, da bi veliko slavlje potvrdili u finalu nad BJM-om iz poljskog Krakowa s 3:1 u raspucavanju, nakon što je regularni dio susreta završio rezultatom 2:2.

 

U finalnom susretu Poljaci su stigli u vodstvo u 14. minuti zgoditkom Lince iz kontranapada, da bi potom Vrsarani izjednačili u preko Antonija Blaževića na ulazu u 23. minutu. Šest minuta kasnije Jaszcu udarcem iz daljine gađa donji kut vratara Nikole Beljana, no vodstvo Poljaka nije dugo trajalo i Stjepan Babić u 30. minuti ponovno vraća neizvjesnost. 

S obzirom na izjednačeni rezultat tijekom regularnog dijela pristupilo se raspucavanju koje je pogotkom za Victory otvorio Marin Romić, da bi potom bio priznat i zgoditak Linci je zbog prekršaja Beljana. U drugoj seriji Antonio Blažević je nadmudrio poljskog vratara da bi Beljan potom obranio pokušaj Wojtaczke. Veliko slavlje vrsarskoj momčadi donio je sigurnim pogotkom Borna Vidaček.

Za Victory iz Vrsara nastupili su: Nikola Beljan, Stjepan Babić, Željko Ostrman, Connor Simpson, Tomislav Haramustek, Edi Ljubas, Borna Vidiček, Marin Romić, Antonio Blažević i Marin Nikolić.

Autor

Siniša Žulić

Siniša Žulić

sport@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa