ISTRINI IGRAČI NA METI SVJETSKIH SKAUTA

Bivši talijanski reprezentativac čest je gost Drosine. Ovoga puta došao je zbog...

0
U INTERESU TALIJANSKIH PRVOLIGAŠA - Ville Koski (foto: NK Istra 1961)
U INTERESU TALIJANSKIH PRVOLIGAŠA - Ville Koski (foto: NK Istra 1961)

Utakmice protiv velikih protivnika na Drosinu uz brojnu publiku dovode i skaute mnogih klubova koji ‘češljaju’ hrvatsko tržište u nadi da pronađu neki novi talent. Upravo je Hrvatska kao rasadnik dobrih mladih nogometaša privukla pred sedam godina u našu zemlju i Grupaciju Baskonia-Alaves sa ciljem da razvijaju mlade igrače za izvoz. To im je u nekoliko navrata pošlo za rukom u unosnim transferima (Perković, Žiković, Bakrar…), a najmlađa momčad HNL lige i u ovom trenutku ima nekoliko interesantnih eksponata koji su zagolicali pažnju ljudi koji su zaduženi pronaći novi zanimljiv ‘materijal’ za svoje klubove.

Stoga nije rijetko na tribinama pulskog stadiona vidjeti i Andreu Carnevalea nekadašnjeg poznatog talijanskog nogometaša, koji je sada zadužen za skauting talijanskog prvoligaša Udinesea.

 

Interes ovog iskusnog nogometnog djelatnika ovoga su puta, prema tvrdnjama poznatog talijanskog nogometnog influencera i novinara Lorenza Laporea bili mladi finski reprezentativac Ville Koski te brzonogo nigerijsko krilo Salim Fago Lawal. Uz Udinese za ovaj je dvojac, tvrdi Lepore ‘zagrizla’ i Bologna.

A imali su što i vidjeti. Koski je bio neprijelazna prepreka za Dinamove napadače, zatvarajući sve potencijalne prilike, dok je Lawal u prvom dijelu bio latentna opasnost za gostujuća vrata, stvorivši i dvije ozbiljnije prilike.

O strateškom promišljanju o razvoju nogometaša danas je na Sport Festu u Poreču govorio i šef Istrine omladinske škole Andro Fistonić. Poziv na najznačajniju sportsku konferenciju u našoj zemlji svakako je još jedan signal kako se o politici razvoja mladih igrača ‘zeleno-žutih’ zna u širokim krugovima. A vlasnici i vodstvo kluba čekaju novi milijunski transfer…

 

Autor

Siniša Žulić

Siniša Žulić

sport@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa