pred vijećnike stiže i hotel valkane

Nastavlja se povećanje plaća u Gradu Puli, ali neki ipak ostaju na starim iznosima

0

Na sjednici pulskog Vijeća zakazanoj za 28. listopada predviđa se nastavak povećanja plaća zaposlenicima gradske uprave, koje je najavio gradonačelnik Filip Zoričić.

Konkretno, ovaj put se povećavaju koeficijenti za obračun plaće službenika i namještenika, ali ne i pročelnika, zamjenika pročelnika, pomoćnika i viših savjetnika specijalista, koji ostaju na dosadašnjoj razini. Koeficijenti se povećavaju u rasponu od 1,64 posto (voditelj odsjeka) do 20,83 posto za namještenike, piše u Odluci.

Intencija Odluke je, ističu iz Grada, povećanje koeficijenata za obračun plaće za radna mjesta službenika i namještenika s nižim koeficijentima.  

 

Oko ove odluke vjerojatno neće biti žestoke rasprave na Vijeću, ali bi moglo biti oko pristupnih cesta za budući hotel na Valkanama.

Naime, pred vijećnike dolaze dvije točke vezane za izgradnju pristupnih cesta za hotel. Financiranje izgradnje, ako odluke budu prihvaćene, pokrit će tvrtka Hotel Valkane. 

Prva cesta je veća i njezina cijena je 804 tisuće eura. Predviđena dužina te prometnice je 190 metara, a širina 14,5 metara u što ulaze dvije trake, obostrani nogostup i uzdužna parking mjesta.

Druga cesta koštat će 289.000 eura. Ona je duga 65 metara a široka 7,6. Ima dvije trake i jednostani nogostup.  

Podsjetimo, oko hotela na Valkanama već se godinama lome koplja, vode žestoke rasprave, sastavljaju i rastavljaju koalicije, a imali smo i referendum. Ako se donesu ove odluke o pristupnim putevima, bit će otklonjena možda i posljednja formalna prepreka za njegovu izgradnju. 

Autor

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa